NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Semnal de alarmă: ”Evitați dezinfectanții neconformi!”

Producatorii romani de dezinfectanti trag un semnal de alarma in contextul cresterii semnificative a numarului cazurilor de coronavirus. Expertii spun ca se întampla acest lucru pentru ca, dincolo de mastile  neconforme sau purtate incorect, exista lacune semnificative in privinta folosirii dezinfectantilor.

Producatorii fac apel la autoritati, comercianti si clienti, sa evite produse neautorizate care, pe langa  faptul ca nu asigura o protecție reala, pot reprezenta un adevarat pericol pentru sanatate. Desi in ultima vreme au avut loc ample controale in scopul depistarii produselor falsificate si a comerciantilor ilegali, exista in continuare pe piata produse care aduc atingere sanatatii publice.

Printre acestea se afla produse dezinfectante provenite in special din import care nu intrunesc toate conditiile de calitate si protectie sanitara prevazute de legislația europeană în materie. Potrivit producătorilor, acești dezinfectanti sunt usor de identificat dupa cateva elemente simple, produsul este lipicios, lasa dare pe  recipientii in care este stocat si se usuca mai greu pe maini. În plus, poate crea senzatia de incălzire a mainilor sau poate da iritatii.

telem

Advertisements

Related posts

O nouă asociaţie a cadrelor medicale, din cauza diferenţelor foarte mari de salarii

Redacția

Viaţa copiilor cu cancer din Iaşi, jucată ca la poker. Micuții se sting așteptând

Redacția

Sindicaliştii din sănătate au decis să renunţe la greva generală de vineri

Redacția
Încarcă...