NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cel mai bun exercițiu pentru creier

Nu doar musculatura o poți tonifia cu ajutorul exercițiilor fizice, ci îți poți îmbunătăți și memoria, susțin specialiștii.

 

Cercetătorii au descoperit că orice tip de exercițiu fizic care îți crește ritmul cardiac și te face să transpiri pentru o perioadă de timp, precum exercițiile de aerobic, are un impact important asupra creierului.

„Exercițiile de aerobic sunt benefice atât pentru inimă, cât și pentru creier” spune unul dintre cercetători, citat de businessinsider.com.

Specialiștii recomandă, pentru îmbunătățirea memoriei, efectuarea regulată a oricărui exercițiu de aerobic, timp de cel puțin 45 de minute.

Un studiu efectuat pe pacienți cu depresie a arătat că 30 de minute de mers pe banda rulantă, timp de 10 zile consecutive, le-a îmbunătățit semnificativ starea. Un alt studiu publicat în British Journal a demonstrat că, în cazul persoanelor trecute de 50 de ani, cele mai bune rezultate se obțin prin combinarea exercițiilor de aerobic cu cele de rezistență.

O cercetare, făcută publică la începutul lunii mai, a descoperit că, la adulții cu vârste cuprinse între 60 și 88 de ani, 30 de minute de plimbare, 4 zile pe săptămână, timp de 12 săptămâni, întăresc conexiunile într-o zonă a creierului, implicate în pierderea memoriei.

Joe Northey, de la Universitatea din Canberra, spune că aceste studii indică faptul că orice persoană, a cărei stare de sănătate îi permite, ar trebui să facă 45-60 de minute de exerciții de aerobic pe zi, câte zile pe săptămână poate.

 

Sursa: digi24.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Află programul cabinetelor medicale din Ambulatoriul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani în perioada sărbătorilor de iarnă

Răzvan Grecu

SMURD Iaşi îşi va relua intervenţiile medicale aeriene la Pașcani

Teona Gherasim

Reputatul chirurg Cristian Lupaşcu, acuzat de malpraxis. «A tăiat bucata sănătoasă»

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site