RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Șeful PSD Iași, Bogdan Cojocaru, trebuie să demisioneze din funcția de prefect după anunțul candidaturii la Consiliul Județean Iași! (P)

Filiala PNL Iași solicită demisia prefectului Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași, ca urmare a incapacității acestuia de a îndeplini concomitent funcțiile de prefect și de candidat la Consiliul Județean Iași. Președintele PSD Iași nu poate fi, în același timp, prefect al județului Iași și candidat la Consiliul Județean Iași, întrucât poziția de prefect este incompatibilă și interferează cu buna desfășurare a pregătirii alegerilor din 9 iunie.

Modul abuziv în care aplică reglementările legale în funcție de interese politice arată lipsa de imparțialitate și constituie un pericol pentru buna funcționare a Instituției Prefectului. Atât timp cât a ocupat această funcție, Bogdan Cojocaru și-a mutat biroul politic de la PSD Iași la Instituția Prefectului, ocupându-și tot timpul cu manevre politice și șantaj asupra primarilor PNL Iași.

Atâta timp cât președintele PSD Iași nu își anunță demisia, există riscul ca acesta să utilizeze resursele și influența asociate funcției de prefect în scopuri politice, pentru a-și promova candidatura sau pentru a influența rezultatul alegerilor locale. Acest lucru ar submina integritatea procesului electoral și ar aduce prejudicii democrației locale.

Reamintim că două situații similare din comunele Popești și Prisăcani, în care prefectul Cojocaru a acționat diferit, pun în evidență caracterul partizan al acțiunilor sale. Utilizarea Instituției Prefectului Iași în scopuri politice și confuzia între rolul de prefect și cel de președinte PSD Iași și candidat la Consiliul Județean Iași sunt inacceptabile și afectează dezvoltarea județului și colaborarea instituțională.

  

În lumina celor amintite anterior, este esențial ca Bogdan Cojocaru să își clarifice prioritățile și să ia deciziile corespunzătoare pentru a evita conflictele de interese și pentru a asigura integritatea și imparțialitatea sa în exercitarea funcției de prefect și în calitate de candidat la Consiliul Județean Iași.

Demisia din funcția de prefect ar fi un pas necesar pentru a elimina orice suspiciune cu privire la utilizarea instituției pentru scopuri politice personale și ar demonstra angajamentul său față de buna guvernare și transparența în administrația publică locală. Așadar, așteptăm demisia imediată a prefectului județului Iași pentru intrarea în legalitate!

Departamentul de comunicare al PNL Iași

Related posts

O nouă campanie pentru donare de sânge organizată de Tineretul Național Liberal – Din inimă, pentru România (P)

Redacția

Comunicat de presă USR: Reducem prețurile la carburanți

Redacția

Analiză din perspectivă istorică a motivării deciziei ICCJ în cazul Gheorghe Ursu (P)

Redacția
Încarcă...