RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Șeful PPE, poziționare similară cu a lui Iohannis: Trebuie găsit echilibrul geografic pentru funcțiile-cheie la nivelul UE

Manfred Weber, președintele Partidului Popular European (cea mai mare familie politică), e de acord cu solicitarea lui Klaus Iohannis ca la următoarele negocieri pentru funcțiile-cheie la nivelul UE să se țină cont și de criteriul geografic, pentru a fi reprezentat și estul Europei.

Manfred Weber, șeful PPE, e de acord cu Iohannis FOTO AFP

Manfred Weber, șeful PPE, e de acord cu Iohannis FOTO AFP

Trebuie găsit echilibrul geografic pentru funțcțiile-cheie la nivelul UE, iar aici nu e nicio urmă de îndoială. Partidul meu a mai făcut asta”, a afirmat Manfred Weber, șeful PPE, într-o discuție cu jurnaliștii români de la Strabsbourg.

  

Liderul popularilor europeni a dat exemplul lui Jerzy Buzek, între 2009 și 2012, dar și pe cel al lui Donald Tusk, președinte al Consiliului European între 2014 și 2019.

De la socialiști, Renew, liberali, nu a fost niciodată un candidat pentru una fin funcțiile de top”, a subliniat șeful PPE.

„De aceea trebuie să găsim un echilibru geografic. Trebuie să fie un punct important de discuție în negocierile din iunie, de la nivelul familiilor europene. Fiecare trebuie să contribuie la acest aspect”, a completat Manfred Weber.

Iohannis: E inadmisibil

Șeful statului a subliniat,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Daea lovește din nou: Vaca trece prin mari greutăți. Nu vedeți că vaca a devenit dușmanul planetei?

Redacția

Scene incredibile la Spitalul de Urgențe din Bacău: Pacienți dați afară cu scandal: „Toată lumea afară!“ (Video)

Redacția

Consiliul de administrație al Harvard își exprimă sprijinul pentru președinta universității, după scandalul privind antisemitismul în unitățile de învățământ superior din SUA

Redacția
Încarcă...