NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Sediul pompierilor din Lespezi a fost inaugurat. Placheta de mulțumire din partea ISU Iași, pentru suportul oferit de primărie

Primăria Lespezi devine un centru important de intervenții în situații de urgență, pe linia stingerii incendiilor și limitării dezastrelor. Astăzi a fost realizată recepția finală a remizei de pompieri, proiect finanțat din bani europeni, dar și de la bugetul local.

Evenimentul organizat astăzi s-a bucurat de prezența preoților, reprezentanților comunității în frunte cu primarul Ioan Lazăr, deputatul PNL Sorin Năcuță, reprezentanții ISU Iași, ai Serviciului Voluntar de la nivelul Primăriei și cei ai instituțiilor statului abilitate să verifice și recepționeze lucrările.

Totul a început cu o slujbă de sfințire oficiată de preoții din localitate.

Au urmat apoi intervențiile oficialităților. Primarul Lazăr a vorbit despre importanța acestui serviciu și eforturile depuse pentru înființarea lui.

Advertisements
  

Activitatea acestui serviciu, cât și performanța reușită de pompierii voluntari din Lespezi, de a se clasa de cinci ori pe primul loc la nivel la național la competiția destinată, a fost apreciată și de deputatul Sorin Năcuță.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a oferit o plachetă de recunoștință Primăriei Lespezi și Serviciului Voluntar pentru activitatea și rezultatele obținute. Această a fost oferită de colonelul Marian Sergiu, șeful Centrului Operațional Iași.

Advertisements

Odată cu recepția acestui obiectiv, a cărei valoare este de aproximativ 695.000 de lei, Primăria Lespezi se poate bucura de cel mai modern centru de intervenții, așa cum au apreciat reprezentanții ISU Iași.

La nivelul Primăriei, acest serviciu are astăzi șase angajați, din care patru conducători de autospecială, care asigură non-stop intervenția la incendii în sprijinul celor de la Inspectoratul pentru Situații Iași.      

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ziua Europeană a Sportului a fost sărbătorită la Școala Profesională Stolniceni-Prăjescu, bineînțeles prin sport!

Redacția

Elevii Școlii Cozmești – “mesageri ai comorii neamului românesc”, într-un proiect educațional județean

Ema Roman

Ședință de Consiliu Local comuna Răchiteni, 26 ianuarie 2022 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...