RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sediul BEC a fost inundat, au fost distruse 40.000 de semnături ale partidului lui Florin Călinescu. Judecătorii au arătat hibele legislației privind verificarea listelor

Fără cele 40.000 de semnături, Partidul Diaspora Unită nu ar fi putut participa la alegerile europarlamentare. Judecătorii de la Tribunalul București, dar și cei de la Curtea de Apel, au răsturnat însă decizia Biroului Electoral Central, care respinsese lista deschisă de Florin Călinescu.

Florin CalinescuFoto: Agerpres

Actorul și omul de televiziune deschide lista PDU pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.

  

„Cred că tot unul de la partid a spart țeava, pentru că este ceva penibil să vii în instanță cu un cărucior cu foi ude și să recunoști că nu se mai pot număra”, a reacționat Florin Călinescu, marți, după ce judecătorii de la Curtea de Apel au permis Partidului Diaspora Unită (PDU) să candideze.

El a adăugat, într-un video pe Facebook, că legea trebuie schimbată, deoarece BEC nu are „grafologi, experți, semnăturile erau ok, iar motivele lor puerile”.

„S-a încercat împiedicarea intrării în cursă a unui partid”, a fost mesajul lui Florin Călinescu după decizia judecătorilor.

BEC a găsit „inadvertențe” în semnături, dar nu a sesizat procurorii

Disputa între Biroul Electoral Central și Partidul Diaspora Unită (PDU) a plecat de la autenticitatea listei de semnături.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

PNL vrea eliminarea impozitării de 10% a concediilor medicale, stabilită prin OUG de Guvern

Redacția

Lucian Romașcanu: „Parlamentul României, prizonier al nesimțirii”

Redacția

Forumul de la Davos: Premierul chinez a făcut apel la cooperare la nivel mondial și afirmă că economia chineză este deschisă pentru afaceri

Redacția
Încarcă...