RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Forumul de la Davos: Premierul chinez a făcut apel la cooperare la nivel mondial și afirmă că economia chineză este deschisă pentru afaceri

Premierul chinez Li Qiang a declarat marți că economia chineză este deschisă pentru afaceri și a subliniat potențialul său pentru investiții străine, afirmând că lumea trebuie să elimine barierele din calea concurenței și a comerțului pentru a face față provocărilor globale, scrie Reuters.

În timp ce China se confruntă cu o redresare post-pandemică lentă și cu o prăbușire a sectorului imobiliar, directorii de peste hotare au început să se îngrijoreze cu privire la perspectivele sale de creștere pe termen lung, pentru prima dată în cele patru decenii de când Beijingul a deschis-o investițiilor străine.

Li a spus în discursul adresat liderilor de afaceri la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, că economia chineză și-a revenit și a evoluat pozitiv, fiind estimată să fi crescut cu aproximativ 5,2% în 2023, peste ținta oficială de aproximativ 5%.

El a declarat că economia Chinei înregistrează progrese constante, poate face față unor suișuri și coborâșuri în performanța sa și va continua să ofere un impuls la nivel mondial, adăugând că tendința sa generală de creștere pe termen lung nu se va schimba.

  

Li, care conduce o delegație guvernamentală numeroasă la WEF din această săptămână,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Premiile Academiei – Regizorul Cristi Puiu şi actorul Marcel Iureş, printre laureaţi

Redacția

Cum va arăta viața după izolare. Ce își doresc românii: „Să ne reluăm activitatea de la serviciu, să mergem la biserică”

Redacția

Noile măsuri fiscale. Pe ce propuneri au bătut palma PSD și PNL | SURSE

Redacția
Încarcă...