NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Seceta a făcut ravagii: 24.000 hectare de teren afectate

Efectele secetei pentru agricultura ieşeană au fost devastatoare. Cifrele prezentate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă arată că, la nivelul judeţului Iaşi, suprafaţa agricolă afectată de secetă este de 24.000 hectare, din care 7.221 hectare porumb, 4.867 hectare floarea soarelui, 1.828 hectare soia.  

Pe unităţi administrativ-teritoriale, suprafeţele cele mai mari afectate sunt în comunele Belceşti – 1.832 hectare, Al. I. Cuza – 1.611 hectare, Şipote – 1.306 hectare, Ioan Neculce – 1.125 hectare şi Erbiceni – 1.106 hectare. Pe lângă cele afectate de secetă, suprafaţa culturilor distruse de grindină în luna iunie a fost estimată la 16.400 hectare, în condiţiile în care suprafaţa totală agricolă a judeţului este de 255.000 hectare. „Rapoartele Direcţiei pentru Agricultură au fost transmise Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru a se analiza posibilitatea luării de măsuri pentru compensarea pierderilor suferite de agricultori”, a precizat prefectul Marian Grigoraş. Reprezentantul Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare Moldova Nord a prezentat stadiul îndeplinirii măsurilor adoptate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din 28 iulie, privitoare la pornirea staţiilor de pompare Moreni şi Sculeni în vederea suplimentării volumului de apă pe râul Jijia. Până în prezent, volumul de apă total pompat este de 2,9 milioane metri cubi. 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Două proiecte pentru reabilitarea și dotarea Secției “Pașcanu”

Redacția

RAGCL furnizează căldură și apă caldă din această după amiază. Scările de bloc cu datorii uriașe vor fi debranșate începând cu 5 noiembrie (DOC)

Marius Parteni

Partidul lui Gabriel Oprea va avea sediu la Pașcani! Vezi ce chirie mică va plăti!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site