NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se fac teste pentru prima ședință de Consiliu Local on-line

În zilele care urmează consilierii locali vor trebui să se întrunească on-line pentru a testa aplicația pe care se vor desfășura, pe timpul crizei sanitare, ședințele de Consiliu Local. Este vorba despre platforma Zoom.us care permite videoconferințe și cu 1.000 de persoane în același timp.

Aleșilor locali li s-a comunicat un set de reguli, dar și recomandarea ca prezența on-line să fie făcută prin intermediul unei tablete sau a unui laptop.

Astfel, dacă sunt conectați la internet prin wi-fi, aceștia trebuie să se amplaseze cât mai aproape de sursa de internet. Înainte de ședință vor primi un e-mail cu datele de conectare pe platforma zoom.us, iar pentru folosirea acesteia, trebuie să existe un browser de internet.

Ajunși în aplicație, consilierii locali trebuie să verifice funcționalitatea camerei web și a microfonului, iar pentru a lua cuvântul în ședință trebuie să apese un buton ce semnalizează acest lucru peședintelui de ședință.

  

Pentru o bună comunicare, aleșii locali trebuie să stea cu microfonul oprit pe parcursul ședinței, acesta urmând a fi deschis doar când consilierul local va lua cuvântul.

Votul pe proiecte se poate da nominal sau prin ridicarea mâinii, acest aspect urmând a fi stabilit în plenul ședinței.

Advertisements

Related posts

Primarul s-a răzgândit: Vrea din nou ca Pașcaniul să adere la ARSACIS!

Răzvan Grecu

Blocurile care s-ar putea prăbuşi la un cutremur mai mare! Iniţiativa opoziţiei, copiată de Primărie

Ema Roman

Rectificare bugetară: încă o mașină pentru Poliția Locală și două utilaje pentru Gospodăria Comunală

Răzvan Grecu
Încarcă...