NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Scriitoarea spaniolă care a câștigat un premiu de 1 milion de euro s-a dovedit a fi …trei bărbați

Denumită Elena Ferrante a Spaniei, scriitoarea care a suscitat interesul cu romanele ei dominate de violență extremă a ieșit din anonimat atunci când a câștigat un premiu de 1 milion de euro. Și…surpriză ca într-un thriller. Scriitoarea era de fapt …trei bărbați.

Cei trei bărbați și-au semnat romanele cu pseudonimul Carmen Mola, într-o traducere aproximativă ”Carmen cea mișto”relatează The Guardian.

Una dintre cărțile lor a primit premiul pentru literatură Planeta Prize, moment în care autorii au decis să dezvăluie adevărul din spatele pseudonimului pentru a încasa cecul în valoare de un milion de eruo, iar dezvăluirea s-a produs chiar la ceremonia de decernare la care participa și regele Spaniei.

  

Agustín Martínez, Jorge Díaz și Antonio Mercero au publicat mai multe romane thriller sub numele de Carmen Mola. Înainte de a se lansa în această aventură, cei trei colaboraseră ca scenariști sub numele lor real, printre proiecte figurând seralele TV ”Central Hospital” și “Blind Date”.

Personajul principal din romanele polițiste semnate de Carmen Mola este detectivul Elena Blanco, descrisă ca o ”femeie ciudată și solitară, care iubește grappa, karaoke, mașinile clasice și sexul pe bancheta din spate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

SUA cataloghează drept „politică și rușinoasă” condamnarea Mariei Kolesnikova și solicită eliberarea de urgență a tuturor deținuților politici din Belarus

Redacția

Ninsorile au revenit în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale

Redacția

Poliţiştii şi un copil de 1 an şi 8 luni au asistat la o crimă oribilă. O româncă, ucisă de soţul italian

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site