NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șase constructori „țintesc” contractul de lucrări pentru a doua etapă din proiectul de modernizarea a Școlii ”Iordache Cantacuzino”

Prima etapă din proiectul de reamenajare și eficientizare energetică a Școlii „Iordache Cantacuzino” se apropie de final. Comisia de evaluare a ofertelor depuse pentru cea de-a doua parte a proiectului trebuie să desemneze în următoarele 20 de zile constructorul.

Înlocuirea tâmplăriei, anveloparea clădirii și refacerea acoperișului au fost realizate. Urmează lucrările de instalații.

„În ceea ce privește stadiul lucrărilor de reamenajare și eficientizare energetică a Școlii „Iordache Cantacuzino”, pot să vă informez că lucrările clasice de anvelopare și refacere acoperiș sunt gata. Urmează în perioada următoare să se execute lucrările de instalații”, a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Primăriei.

Această primă etapă de lucrări, de peste 2,2 milioane lei, se realizează cu bani europeni, prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est.

  

Cât privește restul de lucrări, estimate la aproximati 2,7 milioane lei, urmează să fie desemnat constructorul.

„În ceea ce privește lucrările suplimentare ieri s-a finalizat procedura de achiziție. La ora 15.00 trebuiau să se deschidă ofertele. Din ce am înțeles de la colegii care se ocupă de acest compartiment, sunt depuse șase oferte. În perioada următoare, comisia de analiză va analiza ofertele, au termen 20 de zile. Să sperăm ca în cel mai scurt timp să avem un câștigător și să putem semna contractele lucrării, astfel încât în cel mai scurt timp copiii să se întoarcă de la Școala „Ion Creangă” la Școala „Iordache Cantacuzino”, mai spune Claudiu Bodoașcă.

Partea a doua a acestui proiect de modernizare a venit ca urmare a studiului de fezabilitate realizat greșit de firma contractată de fosta administrație. Firma care a relizat proiectul tehnic a transmis către autoritatea locală un document prin care explica ce lucrări trebuie executate, astfel încât la finalul investiției unitatea de învățământ să poată obține autorizația pentru siguranța la incendii.

Advertisements

Related posts

Consilierii din Răchiteni au stabilit tariful de acces la baza sportivă

Marius Parteni

Primăria va scoate la concurs postul de șef al piețelor. Surse: Un social-democrat în cărți

Marius Parteni

Ștrandul Municipal va fi deschis abia peste două săptămâni. Fântânile arteziene, loc de scăldat

Marius Parteni
Încarcă...