RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Schimbare de atitudine pentru Ministerul Afacerilor Externe: modificarea tratatelor UE

România ia în calcul susținerea ideii de modificare a prevederilor tratatelor UE, în ceea ce privește votul unanim și înlocuirea acestuia cu votul majorității calificate, a anunțat Bogdan Aurescu, ministrul de Externe.

„Este o discuție care se poartă de mai multă vreme în cadrul UE, pentru că într-adevăr s-a constatat că în anumit situații, critice uneori, unde era nevoie de o decizie a UE într-un anumit format, a existat un blocaj, din cauza unanimității. A existat această discuție și s-a purtat o dezbatere inclusiv la Conferința privind Viitorul Europei.

În urma acestei consultări populare europene, unul dintre elementele de follow-up pe care se va discuta va fi: dacă este nevoie de o modificare a tratatelor și inclusiv în ceea ce privește majoritatea calificată”, a declarat Bogdan Aurescu.

Ipoteza a fost avansată deja de PUSL, care a solicitat oficial președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să demareze procedurile pentru modificarea tratatelor. Subiectul a fost pus pe agenda instituțiilor europene și  urmează să fie dezbătut.

  

Anunțul făcut de Bogdan Aurescu arată că eșecul intrării României în Schengen a durut mai mult decât au vrut unii să admită, România fiind până recent una dintre țările care mereu au susținut votul în unanimitate.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Joe Biden a mâncat pizza și și-a făcut selfie cu militarii americani din Polonia

Redacția

Românii pot sta fără grijă: Valorile nivelului de radiații din Ucraina sunt normale

Redacția

Germania consideră „legitimă” protejarea graniţelor UE cu garduri de sârmă ghimpată

Redacția
Încarcă...