NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

​Schimb de focuri de avertizare între cele două Corei la frontiera maritimă

Armata sud-coreeană a tras focuri de avertizare în atenţia unei nave nord-coreene, luni dimineaţă, estimând că depăşise frontiera maritimă disputată între cele două ţări, provocând focuri de avertizare nord-coreene, potrivit agenţiei de presă Yonhap, scrie AFP.

Tensiuni între Coreea de Sud și cea de NordFoto: Ahn Young-joon / AP / Profimedia

Nava comercială nord-coreeană ar fi depăşit Linia de limită a Nordului, în apropiere de insula Baengnyeong, la ora locală 03.42, şi apoi s-a retras spre nord după focuri de avertizare din partea marinei sud-coreene, a declarat statul major interarme, citat de Yonhap și Agerpres.

  

La rândul său, armata Phenianului a afirmat că o navă militară sud-coreeană a încălcat câteva minute mai târziu frontiera de facto de 2,5 până la 5 kilometri, iar armata nord-coreeană (APC) a răspuns trăgând zece focuri de avertizare în atenţia sa de pe coasta sa de vest.

Advertisements
Advertisements

“Unităţile a litoralului vestic din cadru APC au luat o primă contramăsură pentru a respinge cu putere nava de război inamică, trăgând 10 obuze cu rachete multiple spre apele teritoriale, unde o mişcare navală inamică a fost detectată la ora 05.15”, a declarat un purtător de cuvânt al statului major al APC într-un comunicat.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care permite concursuri-fulger pentru posturilor care au legătură cu implementarea PNRR

Redacția

Vaccinarea anti-Covid, în scădere continuă: 71.000 de români s-au imunizat în ultima zi / Doar 32.000 au primit prima doză, la jumătate față de acum o săptămână

Redacția

Telegraph: Dacă ești o femeie din Ungaria, (aparent) totul e din vina ta

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site