RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Săptămâna viitoare s-ar putea hotărî scumpirea apei

Asociația Regională de Apă Canal Iași ar putea decide, în Adunarea Generală a Acționarilor ce va avea loc săptămână, majorarea prețului pentru serviciile de apă-canal prestate de ApaVital.

 

Decizia a fost anunțată de directorul Consiliului Director al Asociației, Paul Benesch care a motivat-o ca fiind una necesară pentru implementarea investițiilor.

  

Este vorba despre o majorare de 0,2 lei pentru prețul la apă și 0,2 lei pentru cel de canalizare. În total 0,4 lei pentru metru cub, fapt ce va face ca prețul să ajungă la 6,66 lei/mc față de 6,26 cât este în prezent.

„Există o propunere de majorare de preț care va fi discutată în Adunarea Generală a Acționarilor a ARSACIS ce va avea loc săptămâna viitoare. Prețul va crește cu 0,2 lei pe metru cub pentru furnizarea de apă și de 0,2 lei pentru serviciul de canalizare. Această majorare va alimenta Fondul de Dezvoltare, Investiții și Înlocuire din care vor fi finanțate o parte din investițiile din sistemul de apă-canal, cât și plata împrumuturilor internaționale contractate de ApaVital”, a declarat Paul Benesch.

Menționăm faptul că, aceasta este a treia majorare de preț din ultimii cinci ani.

 

 

Related posts

Toma de la ApaVital: „Pășcăneanul va subvenționa apa de la comune pe principiul coeziunii”. Răzvan Grecu: „Vreau să fac o coeziune între salariul meu și cel al domnului Toma”

Marius Parteni

Jaful perfect: Primăria va angaja avocat în procesul cu AgroComplex și va declara recurs

Marius Parteni

Vremea se strică începând din această seară: Ploi, lapoviță, ninsori

Redacția
Încarcă...