RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

S-a dat startul ofertelor educaționale pentru elevii care au absolvit ciclul gimnazial

Sfârșitul clasei a 8-a reprezintă momentul primei răscruci din viața unui tânăr, care trebuie să-și aleagă instituția de învățământ la care va studia în următorii 2 sau 4 ani. Astăzi, la Casa Corpului Didactic – filiala Pașcani, a fost marcat debutul unei noi generații de elevi care vor studia la liceele și colegiile din oraș.

 

Începând cu orele 11.00, în curtea sediului Casei Corpului Didactic – filiala Pașcani, din zona Fântânele, directorii fiecărui liceu și colegiu din orașul nostru au promovat elevilor, cum au știut mai bine, oferta educațională a instituției pe care o reprezintă. Unii dintre ei au fost susținuți și de elevi, care au încântat publicul printr-un scurt program artistic, demonstrând încă o dată faptul că orașul nostru are atât tineri de valoare, cât și o ofertă educațională bogată, pe măsura așteptărilor fiecărui candidat.

  

Ulterior, tinerii au intrat și în interiorul clădirii, acolo unde fiecare dintre aceste instituții avea constituit câte un stand de promovare, unde elevii puteau primi pliante și totodată afla mai multe informații utile despre ofertele educaționale.

Evenimentul, desfășurat în prezența directoarei Casei Corpului Didactic Iași, Simona Vrânceanu, a reunit atât elevi din orașul nostru (inclusiv suburbii), cât și elevi din satele și comunele din împrejurimi.

În deschidere, Lidia Andronache, directoarea Casei Corpului Didactic – filiala Pașcani, și-a exprimat bucuria vederii unui număr atât de mare de elevi și profesori prezenți la eveniment, dând apoi cuvântul colegei sale de la Iași, care a ținut să menționeze importanța unui asemenea eveniment pentru comunitatea pășcăneană și să mulțumească tuturor organizatorilor care au făcut posibil acest lucru.

Este o etapă importantă din viața d-voastră, celor prezenți aici, și aș putea-o sintetiza în 3 cuvinte: emoție, responsabilitate, decizie. Sper ca întâlnirea nostră de astăzi să fie una extrem de utilă pentru elevi și să se finalizeze cu opțiunea cea mai potrivită”, a declarat Simona Vrânceanu, directoarea Casei Corpului Didactic Iași.  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Conferinţă pe tema analfabetismului funcţional din România

Redacția

Scriitorul Ion Creangă, omagiat de elevii păşcăneni, la Casa Municipală de Cultură

Ema Roman

Un proiect finalizat, un altul se implementează pentru elevii Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani

Redacția
Încarcă...