NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rușii care au turnat primul film în spaţiu revin pe Pământ/ Aterizarea este prevăzută duminică, în stepele din Kazahstan

O actriţă şi un regizor ruşi, care au stat timp de 12 zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (SSI) pentru a turna aici primul film în spaţiu, trebuie să aterizeze pe Pâmânt duminică. Ei vor ajunge în Kazahstan la ora 12.35, potrivit AFP.

Devansând un proiect american concurent cu Tom Cruise, actriţa Iulia Peressild, 37 de ani, şi regizorul Klim Shipenko, 38 de ani, au decolat pe 5 octombrie de pe cosmodromul rus de la Baikonur în Kazakstan, alături de cosmonautul Anton Shkaplerov.

Filmul lor, intitulat provizoriu „Provocarea”, va pune în scenă un medic chirurg care ajunge pe Staţie având drept misiune să salveze viaţa unui cosmonaut. Doi cosmonauţi ruşi care sunt în prezent pe SSI şi Shkaplerovvor apărea în acest film ca figuranţi.

Într-un context de rivalitate ruso-american, această aventură cinematografică ia forma unei noi curse de exploatare a spaţiului, la 60 de ani după ce primul om din URSS a ajuns pe orbită, Iuri Gagarin.

  

Roscosmos, agenţia spaţială rusă, şi-a anunţat anul trecut această ambiţie, după anunţul filmării la bordul SSI cu Tom Cruise, în parteneriat cu NASA şi societatea SpaceX a lui Elon Musk.

Călătoria echipajului rus către SSI nu a fost fără probleme,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Asistenta moartă la Infecțioase fără COVID: leziuni pulmonare incompatibile cu viața

Redacția

Rata de incidență COVID în București a coborât la 3,34 la mie

Redacția

Ciolacu: Îl susţin 100% pe Constantin Toma în realizarea obiectivului de unire a Buzăului cu comuna Ţinteşti

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site