RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu, despre posibilitatea de a fi premier: Nu exclud nimic. Nu am luat o hotărâre în partid, dar s-a discutat informal

„Nu vorbim de preluarea unei guvernări. Vorbim de o decizie politică a celui mai responsabil şi stabil partid, în acest moment, din România, PSD. Am hotărât să ne implicăm în actul de guvernare pentru stabilizarea României.

Nu e prima oară când PSD stabilizează România după guvernările de dreapta. Preşedintele României ar fi trebuit să spună că alianţa de dreapta nu a funcţionat. Considerăm că este un moment în care trebuie să ne implicăm”, a spus Ciolacu, marţi seara, la România Tv.

Liderul PSD a mai precizat că preşedintele Klaus Iohannis a acceptat tacit această formă negociere pentru formarea Executivului prin faptul că nu a urgentat consultările de la Cotroceni. 

Întrebat dacă negocierile dintre PSD şi PNL pentru programul de guvernare au fost susţinute de preşedintele Klaus Iohannis, liderul social-democrat a afirmat: „Faptul că nu s-au urgentat consultările la Cotroceni arată că există o disponibilitate de a lăsa partidele politice să poată discuta pe un program de guvernare. (…) Este un accept tacit al preşedintelui faptul că nu ne-a chemat la consultări”, precizând că nu a avut o discuţie cu preşedintele României. 

  

Cât despre varianta de a prelua şefia Executivului, Marcel Ciolacu a transmis că nu exclude nimic.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Dominic Fritz, după ce manelistul Jador s-a supărat că n-a fost lăsat să concerteze pe scena Filarmonicii: „Şi eu îmi doresc să joc pe Arena Naţională, dar nu înseamnă că încep să vând bilete”

Redacția

Decizie a avocatului Curții de Justiție a UE așteptată de multe state, inclusiv România, privind diminuarea alocațiilor pentru copiii imigranților din Austria

Redacția

Reforma pensiilor publice. Cât de mult se bazează contributivitate și cât le influențează politicul

Redacția
Încarcă...