RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia a început exercițiile militare la granița cu Ucraina. Zelenski, în Parlament: Nu mi-e frică să discut direct cu Putin / Premierul acuză Rusia de complot -UPDATE

Ucraina trebuie să poarte tratative direct cu Moscova pentru a pune capăt războiului cu forțele sprijinite de Rusia în regiunea Donbas, a declarat, miercuri, președintele Volodimir Zelenski, într-un mesaj adresat Parlamentului de la Kiev. Zelenski a mai spus că nu-i e frică să discute cu Vladimir Putin. Între timp, tot miercuri, Rusia a anunţat că a început exerciţiile militare regulate de iarnă în districtul său sudic, care se învecinează în mare parte cu Ucraina. Nu mai puțin de 10.000 de soldaţi s-au mutat pe terenuri de antrenament în această zonă imensă.

“Trebuie să spunem adevărul. Acela că nu putem opri războiul fără negocieri directe cu Rusia, iar, astăzi, acest lucru a fost unanim acceptat de toată lumea, inclusiv de partenerii externi”, a spus el, după ce ministrul de externe a cerut NATO să pregătească sancțiuni economice împotriva Kremlinului, în cadrul discuțiilor cu alianța nord-atlantică ce au loc la Riga.

Administrația Zelenski a precizat că a încercat să stabilească o întâlnire cu liderul de la Moscova, Vladimir Putin, însă solicitările sale au fost ignorate de Kremlin, transmite Reuters.

Kremlinul a transmis că președintele Putin nu se opune propunerii de a se așeza la masă cu Zelenski,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

UPDATE Scor final, România – Spania 0-3 / Meciul s-a jucat pe stadionul Ghencea

Redacția

Predoiu: Bugetul MAI pentru investiţii este de trei ori mai mare decât anul trecut / Ce înseamnă banii pentru Schengen

Redacția

Un tânăr a fost prins de polițiști cu o armă ilegală, după ce s-a lăudat cu ea pe rețelele sociale

Redacția
Încarcă...