NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Ruginoasa va fi talismanul României în Norvegia!

Prima ediţie a „Cupei Satelor” la fotbal s-a încheiat la doi paşi de Constanţa cu succesul răsunător al comunei Ruginoasa, campioana Iaşului şi a Regiunii Nord-Est.

Scopul ambiţioasei competiţii ce a adunat la start peste 15.000 de copii din toată ţara a fost să dea o şansă şi talentelor din mediul rural, însă nu la asta s-a rezumat totul, sugestiv fiind ce a rostit delegatul unei echipe la festivitatea de premiere: „Nu pot explica bucuria unui copil care pentru prima oară în viaţa lui a văzut marea. Despre asta este vorba la Cupa Satelor…”.

Faza naţională a competiţiei rezervată echipelor Under 13 (au fost admise şi fete Under 15) s-a desfăşurat în comuna Cumpăna, situată în apropierea Constanţei, într-un complex sportiv de excepţie, inaugurat cu ocazia turneului final. „Măcar o comună din fiecare judeţ din ţară ar trebui să aibă un astfel de complex”, ne-a declarat Dănuţ Nechifor, primarul Ruginoasei, cel care de ani de zile susţine activitatea echipei ce acum este campioana României.

 

Grupa pregătită cu multă pricepere de Constantin Cernăuţeanu a etalat un fotbal încântător, mulţi dintre copii sărind în ochii specialiştilor prezenţi. Doi dintre ei au primit şi premii speciale. Iulian Curcă a fost desemnat cel mai bun jucător, iar Florin Doroftei a fost golgheterul turneului final, el înscriind unicul gol al finalei disputată în compania gazdelor de la Cumpăna şi la care a asistat şi Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. „Nu-mi aduc aminte să fi primit vreun gol în timpul regulamentar, de când a început faza judeţeană şi încheind cu marea finală. Acest lucru cred că spune câte ceva despre nivelul la care a ajuns echipa în cei şase ani de când este pregătită. Toată comuna este fericită”, a continuat Nechifor, care nu se mulţumeşte doar cu trofeul cucerit: „Foştii mari internaţionali prezenţi la turneul final mi-au spus că n-au văzut niciodată aşa o posesie la o echipă de această vârstă. Sper ca talentele noastre să nu se piardă. Am fost deja întrebaţi de câţiva dintre ei şi probabil vor primi oferte bune. Îi vom mai ţine un pic împreună şi apoi le vom da drumul să plece unde va fi mai bine pentru ei”.

 continuare pe www.ziarulevenimentul.ro

 

loading...
Advertisements

Related posts

Premii și diplome din partea CJ Iași, pentru juniorii din Ruginoasa

Marius Parteni

Nici o noutate! CSM Pașcani – Hușana Huși 1-4!

Marius Parteni

„Șoc” în Liga a V-a, zona Pașcani: Vezi pentru ce sumă de bani au fost excluși din fotbal un arbitru și un observator!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site