NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România și Rusia, date exemplu de ”așa nu” în Grecia pe tema vaccinării / Expert grec: vaccinarea a salvat mii de vieți de la deces sau internare la terapie intensivă

Numărul de vieţi salvate de vaccinare şi de pacienţi care au evitat intubarea şi terapia intensivă – în special, în rândul persoanelor vârstnice – va creşte Grecia, după cum rezultă din Analiza datelor de până la 11 octombrie 2021, anunță presa din Grecia citând experți în boli infecțioase.

România și Rusia au fost date ca exemple negative de către Sotiris Tsiodras, profesor de patologie şi boli infecţioase la Facultatea de Medicină a Universităţii Naţionale din Atena, membru al Comisiei de Experţi a Ministerului Sănătăţii şi preşedinte al Societăţii Elene de Boli Infecţioase.

El a arătat că, în Grecia, vaccinarea a împiedicat 8.413 decese şi 5.561 de internări la terapie intensivă. În studiu au fost analizate date cu privire la vaccinarea pe grupe de vârstă, date referitoare la cei cu patologii grave, la cei care au ajuns la ATI sau care au decedat şi s-a făcut o corelare cu datele legate de vaccinare. S-au făcut comparaţii între cetăţenii cu vârsta între 25 şi 45 de ani care s-au vaccinat şi cei care nu s-au vaccinat şi, la fel, între cetăţenii de peste 60 de ani.

Tsiodras a vorbit pe larg despre eficacitatea vaccinurilor faţă de formele grave de boală şi faţă de deces care a rămas ridicată chiar şi după ce varianta Delta a devenit dominantă.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Proiect de lege prin care politicienii să nu mai facă puşcărie: Infractorii ar putea invoca regretul efectiv pentru a scăpa basma curată

Redacția

​Guvernul urmează să aprobe majorarea numărului de posturi al Corpului de control al prim-ministrului

Redacția

Aproximativ 1 din 10 copii a rămas cu simptome după vindecarea de Covid – sondaj israelian

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site