RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceriSocial

Revolut mărește comisioanele pentru cei care transferă bani pe alte carduri. De când intră în vigoare măsura

Revolut, o aplicație de transfer de bani populară în România, a anunțat că face modificări la mai multe comisioane, cea mai importantă vizând introducerea unui comision minim pentru orice transfer către un card non-Revolut.

 Momentan, Revolut percepe un comision variabil de 0,7% pentru fiecare transfer instantaneu către un număr de card. Acest lucru înseamnă că dacă trimiți 1.000 euro, vei plăti 1.007 euro.

Însă, începând cu data de 8 ianuarie 2024, clienții Revolut vor fi taxați cu minim 0,2 euro.

De ce se schimbă comisioanele? Verificăm constant structura comisioanelor acestora pentru a ne asigura că rămân competitive și ne acoperă, în același timp, costurile fixe”, au declarat reprezentanții Revolut.

  

De asemenea, compania subliniază că modificările nu vor afecta transferurile către alte carduri/conturi Revolut, alimentările cardului revolut, plățile la comercianți sau transferurile bancare.

Pe cine vizează modificările

Revolut a precizat că modificările vor viza clienții din țările SEPA, respectiv: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Suedia sunt țări SEPA, precum și Elveția, Regatul Unit, San Marino, Vatican, Andorra, Monaco și cele trei țări din Spațiul Economic European (SEE): Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

În plus, aceleași comisioane se vor aplica și pentru Groenlanda, Israel și Turcia.

Comisoanele la plățile către carduri din țări non-SEPA

Începând cu 8 ianuarie 2024, Revolut a transmis că va scădea comisionul pentru transferurile instantanee către carduri non-Revolut de la 2,3% la 1% pentru 16 state din afara SEPA. Astfel, o persoană care trimite 1.000 euro către carduri non-Revolut al acestor state va plăti 1.010 euro în loc de 1.023 euro.

Țările care vor fi vizate de modificare sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Republica Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Cu toate acestea, Revolut va modifica valoarea comisionului minim pentru transferurile instantanee către un număr de card pentru aceste 16 țări. Momentan, percepe 0,50 dolari, dar începând cu 8 ianuarie 2024 va fi perceput 1 euro (sau echivalentul în moneda în care se face transferul).

https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/revolut-mareste-comisioanele-pentru-cei-care-transfera-bani-pe-alte-carduri-de-cand-intra-in-vigoare-masura.html

Related posts

Aproape 30.000 refugiații ucraineni au intrat în țară în ultimele 24 de ore

Redacția

Mărire substanțială a alocației de plasament. În Pașcani sunt 14 beneficiari

Oana Cordoneanu

Ofertă masivă: se caută oameni pentru 120 de locuri de muncă în administraţie, în judeţul Iaşi

Redacția
Încarcă...