RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Revoltă în GRECIA în urma unui incendiu pe insula Hydra declanșat de focurile de artificii de pe un iaht

Un incendiu de pădure a fost declanşat vineri seară de focuri de artificii trase de pe un iaht, pe insula Hydra, conform presei internaţionale.

„Focul, provocat de artificii lansate de pe o ambarcaţiune, arde singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi fără drumuri”, au semnalat pompierii sezonieri de pe insulă pe Facebook, situaţie care a stârnit revolta oamenilor pe reţelele de socializare.

Din fericire, pompierii au reușit să țină focul sub control şi nu mai ameninţă pădurea Hydra.

Primarul insulei, Giorgos Koukoudakis, s-a declarat „indignat de faptul că anumite persoane lansează artificii într-un mod atât de iresponsabil într-o pădure de pini”. El a adăugat că „municipalitatea va intenta o acţiune civilă împotriva celor responsabili de incendiu de îndată ce ancheta preliminară va fi finalizată”.

  

Mai mult decât atât, primarul a făcut și un apel la autorităţi să ia măsuri, subliniind faptul că „insula nu are zone anti-incendiu sau drumuri forestiere” care să permită accesul pompierilor în anumite zone.

De curând, Grecia a înăsprit pedepsele pentru provocarea incendiilor. Autorii pot fi acum condamnaţi la o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare şi la o amendă de până la 200.000 de euro.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Maia Sandu, întâlniri cu Joe Biden și Andrzej Duda: ”Moldovenii își doresc să rămână parte a lumii LIBERE”

Redacția

Dezvăluire în presa britanică: Uber a angajat un lobbyist rus legat de oligarhi pentru a câștiga sprijin politic în Rusia

Redacția

S-a înregistrat primul caz de variola maimuței la un copil. Unde a fost raportat primul pacient minor

Redacția
Încarcă...