NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Restricţii noi în Europa. Norvegia îşi închide graniţele pentru persoanele care nu locuiesc în ţară

punct control granita norvegia

Începând cu data de 29 ianuarie, Norvegia impune noi restricţii. Intrarea în ţară va fi permisă doar pentru persoanele care au cetăţenie norvegiană, cele care au domiciliul sau reşedinţa în această ţară, membrii de familie ai persoanelor care au reşedinţa în acest stat şi persoanele aflate în tranzit aeroportuar.

Noile restricţii au intrat în vigoare de vineri şi sunt valabile până la data de 12 februarie, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), printr-un comunicat de presă.

Astfel, conform noilor restricţii cei care au în continuare acces pe teritoriul Norvegiei sunt: transportatorii profesionişti de mărfuri şi persoane; membrii echipajelor navale şi cei ai echipajelor aeriene; jurnaliştii şi alt tip de personal aflat în misiune pentru o instituţie media străină; persoanele care se deplasează în Norvegia din anumite motive, de exemplu pentru îngrijirea copiilor minori, pentru acordarea de îngrijire anumitor categorii de persoane vulnerabile sau din alte motive de asistenţă socială; persoanele care îşi desfăşoară activitatea în domenii sociale considerate critice; personalul medical din Suedia şi Finlanda care îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciului norvegian de sănătate şi îngrijire.

Totodată, cu titlu excepţional, va fi permis accesul pe teritoriul norvegian persoanelor care au început deplasarea către Norvegia anterior intrării în vigoare a noilor măsuri.

  

bzi

Advertisements

Related posts

Taximetrist român înjunghiat mortal în Londra. Bărbatul se pregătea să se însoare anul acesta

Redacția

Libertatea presei, în pericol, avertizează Parlamentul European: Guvernele unor state membre vor reducerea la tăcere a presei critice

Redacția

Cel puțin 14 morți într-o stațiune turistică din Italia, după ce o cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime

Redacția
Încarcă...