RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Republica Moldova ia în calcul cele mai pesimiste scenarii. Maia Sandu: „Dacă Rusia va încerca să atace, evident că vom cere ajutorul”

În contextul războiului declanşat în Ucraina, instituţiile moldovene urmăresc evoluţia din regiunea transnistreană şi analizează constant riscurile. „Instituţiile noastre urmăresc cu atenţie evoluţia situaţiei din regiunea transnistreană, analizăm riscurile la care suntem expuşi din interiorul ţării. Dar cel mai important, aceste tensiuni de securitate vulnerabilizează şi mai mult societatea, în condiţiile de creştere a preţurilor, în mod special la resursele energetice”, a declarat Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova a precizat că apropierea frontului ruso-ucrainean de graniţa ţării creşte gradul de incertitudine, dar şi provocările lansate de forţele interne care urmăresc destabilizarea situaţiei din Moldova.

„Apreciem faptul că, la începutul acestei luni, în Republica Moldova a fost creat un hub european pentru securitate şi managementul frontierelor, care ne conectează la sistemul de securitate al Uniunii Europene. Şi totuşi situaţia volatilă de pe câmpul de lupte, apropierea frontului ruso-ucrainean de hotarul nostru de est creşte gradul de incertitudine. Creşte numărul provocărilor lansate de forţe interne, ce urmăresc destabilizarea situaţiei din Republica Moldova” , a adăugat preşedintele Republicii Moldova. 

De asemenea, Maia Sandu a transmis că Republica Moldova admite toate scenariile cu privire la războiului izbucnit în Ucraina şi se pregăteşte pentru toate scenariile, iar în cazul unui atac al Rusiei,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Zilele în care România va juca la EURO 2024 și cele trei orașe germane unde se vor disputa meciurile

Redacția

Angajații industriei de armament din România, nevoiți să se descurce cu salarii de sub 1.800 de lei pe lună, au ieșit în stradă la Cugir. Cu ce promisiuni s-au ales

Redacția

Un tânăr a plătit 2.000 de lei ca să bea cafeaua în oraș, cât mai departe de soţie

Redacția
Încarcă...