NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Reprezentanții ARSACIS și Apa Vital negociază de la distanță cu oficialii din Pașcani. Consilierii locali vor decide viitorul PSA. Actualitatea Tv va ataca o eventuală hotărâre de delegare a serviciului public de apă

Consilierii locali sunt cei care vor decide viitorul societății Prest Serv Apă SA. Comisia de negociere a condițiilor de aderare a municipiului Pașcani la Asociația Regională pentru Servicii de Apă și Canal Iași s-a întrunit astăzi la Primăria Pașcani.

Cu toate că era anunțată și sosirea  unei delegații din partea Apa Vital, operatorul județean, aceasta din urmă nu s-au prezentat astăzi la Primărie.

Ședința a avut loc ca urmare a unei adrese transmise de operatorul județean, prin care era dat un ultimatum celor care pot decide asupra aderării la ARSACIS. Mai exact, până pe data de 20 februarie 2014, aceștia solicită hotărârea Consiliului Local de aderare la operatorul județean, dar și contractul de delegare a gestiunii serviciului de apă.

  

La finalul întâlnirii de astăzi, primarul Dumitru Pantazi a organizat o întâlnire cu presa în care a vorbit despre concluziile desprinse după discuții. Aceștia au decis să mai ceară lămuriri celor de la Iași în legătură cu preluarea creditului BEI accesat de Prest Serv Apa cu sprijinul Consiliului Local și ce se va întâmpla cu lucrările de modernizare a stației de epurare.

Primarul Pantazi a cerut un răspuns operatorului județean până pe data de 12 februarie. Poziția ARSACIS și Apa Vital va fi analizată într-o ședință a Consiliului Local, care ar urma să aibă loc până pe 20 februarie. Atunci urmează să fie furnizat un răspuns oficial în privința viitorului serviciului public de apă.    

În cazul în care Prest Serv Apa va rămâne în aceeași structură, atunci o varianta viabilă este aceea de a dezvolta asociația în care să fie incluse și comunele din zonă.

”Am întrunit comisia constituită prin hotărâre de consiliu privind delegarea serviciului de apă și canal la Apa Vital Iași. Am parcurs toată documentația pe care am avut-o la dispoziție, am luat în ordine cronologică toată corespondența pe care am avut-o noi și cu ARSACIS. Din această documentație nu  reiese ceea ce se întâmplă cu creditul BEI, nu avem nici o garanție privind preluarea acestui credit. Mai mult, nu am primit nici un răspuns legat de stația de epurare. Concluziile care le-am desprins în urma analizei acestor documente a fost să transmitem în scris încă o adresă către ARSACIS și Apa Vital prin care să semnalăm aceste probleme și o oarecare garanție în ceea ce privește efectuarea investițiilor în perioada 2014 – 2020″, ne-a declarat primarul Dumitru Pantazi.

Menționăm faptul că în eventualitatea în care aleșii locali vor vota pentru aderarea municipiului Pașcani la ARSACIS și delegarea serviciului de alimentare cu apă către Apa Vital, postul de televiziune Actualitatea Tv va ataca hotărârea în contencios administrativ. Opinia noastră este aceea că în acest caz vorbim de un bun public, realizat prin împrumuturi pentru care cetățenii au plătit bani, iar o asemenea hotărâre ar trebui luată doar după consultarea publică a lor.      

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Primarul renunță la împrumutul de 6.000.000 de lei pentru implementarea PIDU. Acum sunt de ajuns doar 2.000.000 de lei!

Răzvan Grecu

Panourile publicitare ale fostului primar au dispărut de pe domeniul public

Marius Parteni

Construcția noului cimitir: Primăria așteaptă proiectul tehnic! Se împart lucrările

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site