NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarii din județul Iași mai pot solicita bani pentru panourile fotovoltaice la gospodăriile izolate

 

A fost prelungit termenul de depunere a dosarelor pana la data de 11 octombrie 2019. Astfel, autoritatile locale din Iasi mai pot solicita banii de la Agentia Fondului de Mediu. Primarii pot cere pentru gospodariile izolate, neracordate la reteaua electrica, câte 25.000 de lei, pentru a cumpara si instala sisteme fotovoltaice.

 

Finantarea nerambursabila este de 100 la suta din valoarea cheltuielilor eligibile. Suma alocata pentru program este de 230 de milioane de euro si ar putea fi finantate 9.000 de cereri.

Scopul programului îl reprezinta cresterea eficientei energetice, îmbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin producerea de energie electrica din surse regenerabile la locuintele situate la cel putin 2 kilometri fata de reteaua nationala de distributie a energiei electrice si prin reducerea utilizarii combustibililor conventionali.

Obiectivul programului îl reprezinta finantarea achizitionarii si instalarii sistemelor de panouri fotovoltaice care folosesc sursele de energie regenerabila, nepoluante. Sunt considerate eligibile numai cheltuielile efectuate dupa semnarea contractului de finantare nerambursabila. Pana in prezent nu a depus documentele nicio primarie din judet.

 sursa www.bzi.ro

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Angajații Primăriei au primit sarcină să calculeze prejudiciul din dosarul „AgroComplex”

Răzvan Grecu

Dumitru Pantazi, prima vizită în Ialoveni, oraș din Republica Moldova cu care suntem înfrățiți

Marius Parteni

Concluziile întrevederii dintre viceprimar și reprezentantul ISU: Nici un spectacol în sala multifuncțională, Primăria nu se închide încă!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site