RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lucrările de modernizare a drumurilor Pașcani – Gâștești, Târgu-Frumos – Ruginoasa – Blăgești au fost realizate din fondurile Direcției Naționale de Drumuri și Poduri Iași

De câteva săptămâni Direcția Națională de Drumuri și Poduri Iași a început asfaltarea mai multor tronsoane de drum din sectorul DN 28 A, ce face legătura între Târgu Frumos – Pașcani – Moțca.

Licitația a fost câștigată de către o asociere de firme, ViaRom București și Conest Iași. Conform directorului general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu, în total au fost asfaltați un număr de 9,5 km de drum, cu o grosime a stratului ce variază între 4 și 6 cm.“Pentru anul viitor avem în vedere să asfaltăm tot sectorul Târgu-Frumos – Pașcani – Moțca”, ne-a declarat Ovidiu Laicu.
În prima fază a fost asfaltat un sector de drum la intrarea în orașul Târgu Frumos de 1,5 km lungime, începând cu zona cimitirului din localitate. Mai apoi, angajații societăților care au câștigat licitația s-au mutat în localitatea Ruginoasa. De la intrarea în această localitate, cum vii de la Târgu Frumos, a fost refăcută o distanță de 6 km de drum care a străbătut întreaga comună, acțiunea fiind oprită în fața serelor de la Blăgești. Ultima zona asfaltată a fost cea de la ieșire din municipiul Pașcani către Gâștești. Pe acest tronson vorbim de 2 km de drum care au fost reabilitați. În zona unde s-a intervenit au avut mai întâi loc lucrări de decapare, iar ulterior a fost turnat covor asfaltic. Fondurile necesare au fost alocate din bugetul instituției.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

Related posts

Memoriu împotriva intenției de a interzice mașinile școlilor de șoferi în centrul orașului! Cum comentezi?

Răzvan Grecu

Anunț procedură de atribuire a două autorizații taxi. Vezi data limită până la care se primesc cererile de participare

Ema Roman

Noul operator de salubritate și-a început activitatea. Primarul somează pășcănenii să achite taxa de salubrizare!

Marius Parteni
Încarcă...