RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Regizorul și activistul maghiar Árpád Schilling, mesaj pentru unguri: ”Să fie în sfârșit clar pentru toată lumea cum gândesc ungurii/ Fiecare alegător Orban, cu excepția celor care se trezesc acum, este nazist. NAZIST! Mai mult!! NAAA-ZIIIST!”

Cunoscutul regizor și activist maghiar Árpád Schilling a transmis un mesaj foarte puternic electoratului din Ungaria după declarațiile scandaloase, rasiste, ale premierului Viktor Orban. Schilling, apreciat artist în Ungaria, a declarat printr-un mesaj pe Facebook că ”fiecare alegător Orban, cu excepția celor care se trezesc acum, este nazist. NAZIST! Mai mult!! NAAA-ZIIIST!”.

Facebook i-a șters ulterior mesajul conform dramaturgului Nina Tintar, care a semnalat și publicat, în română și maghiară, mesajul lui Schilling după ce conținutul acestuia a fost eliminat de pe rețeaua de socializare.

Schilling explică faptul că cetățenii unguri care vor continua să tacă, să nu se dezică de Orban după declarațiile făcute sau să continuie să-l susțină transmit, prin alegerea lor, că sunt la fel de rasiști ca premierul de la Budapesta și că susțin ca ”albii” să nu se amestece cu ”negrii”.

Schilling arată cum Viktor Orban nu a spus, de fapt, că este împotriva ”amestecului” dintre români sau slovaci, ci că are o problemă cu ”nealbii și necreștinii”:

  
  • ”Vrea să țină fetele și băieții de culoare departe de băieții și fetele maghiare. Cu alte cuvinte, a spus că acești oameni de culoare nu ar trebui să agreseze fetele maghiare și că băieții maghiari să nu se împerecheze cu femeile de culoare,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

How the Russian invasion changed Romania’s security. America is back in Europe, Transnistria may become the litmus test for Bucharest

Redacția

Cât și ce câștigă românii prin o aderare parțială la Schengen ANALIZĂ

Redacția

Ciucă: Completăm pachetul de protejare a economiei de efectele creșterii prețurilor la energie

Redacția
Încarcă...