RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Rectificarea bugetară s-a aprobat. Sunt bani pentru asfaltare, dezinsecție și indemnizații

Vești bune pentru pășcăneni. Întruniți în prima ședință, membrii Consiliului Local au aprobat o rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Pașcani prin care s-au alocat fonduri pentru achiziția de mixtură asfaltică și pentru activități de dezinsecție, dar și pentru acoperirea restanțelor la plata iluminatului public și a indemnizațiilor membrilor secțiilor de votare de la alegerile din 10 iunie.

Cel mai important proiect de pe ordinea de zi, acesta a fost și motivul convocării unei ședințe extraordinare astăzi. Așa cum a anunțat primarul Dumitru Pantazi la Actualitatea TV, trebuia respectat termenul contractual pentru achiziția de mixturi asfaltice (în valoare de 5,6 miliarde de leivechi) pentru a se putea începe reabilitarea străzilor din municipiu. 3,5 miliarde de lei vechi vor fi folosiți pentru achitarea facturii restante către E-On pentru iluminatul public.

În sfârșit își vor primi banii și membrii secțiilor de votare care au participat la Alegerile Locale din 10 iunie. Întârzierea la plată se datorează unei erori – sumele respective au fost prinse la cheltuieli materiale, iar la sfârșitul lunii aprilie Prefectura a trimis o adresă că trebuie achitate de la salarii. Conform directorului economic, Angelica Labonțu, cei 1,12 miliarde de lei fuseseră prognozați dar nu și cheltuiți, așa că nu reprezintă un efort financiar suplimentar.

  

După doi ani de luptă cu țânțarii, pășcănenii vor răsufla ușurați. Astăzi a fost alocat un miliard de lei pentru începerea acțiunilor de dezinsecție. Viceprimarul Vasile Axinte a declarat după încheierea ședinței că mâine se va întâlni cu cei de la Gospodăria Comunală și de la Eco Salubritatepentru a stabili programul dezinsecțiilor. „În primul rând vor fi subsoluri de blocuri, țânțarii, parcurile. Am așteptat să le putem tunde mai întâi, ați observat că s-a început deja astăzi am intrat și în zona lacului. Tăiem toată iarba, curățim frumos ca să nu mai poată fi un adăpost pentru insecte. După ce terminăm totul, de mâine facem deja programul pentru săptămâna viitoare”, a spus acesta.

Diferența de 300 de milioane, până la totalul rectificării de 11,5 miliarde, a fost direcționată pentru plata ajutoarelor de urgență.

Dumitru Pantazi a repetat în fața consilierilor că este nevoie de un audit pentru a a afla situația banilor publici. „N-am să folosesc termeni catastrofali privind situația financiară, dar nu este bună”, a spus primarul.

Citește și:

{loadposition articlescategoryload}

Related posts

1.000 lei amendă pentru ApaVital întrucât a aruncat apă uzată pe domeniul public

Marius Parteni

Leonard Ursu a susținut, în fața aleșilor, că nu a făcut deturnare de fonduri! A refuzat să spună cine a aprobat folosirea banilor de investiții pe alte cheltuieli!

Răzvan Grecu

„Șî la Pașcani sî protestează mâine„! News FM va difuza pe 15 martie, de la ora 15, timp de 15 minute doar imnul protestului România vrea autostrăzi, interpretat de Trupa 9 și vikloth sub titlu #şîeu!

Răzvan Grecu
Încarcă...