RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Recompensă uriașă oferită de poliția australiană pentru informaţii despre un atentat comis în 1982 împotriva comunităţii israeliene

Poliţia australiană a anunţat luni o recompensă de un milion de dolari australieni (646.000 de euro) pentru orice informaţie ce ar permite soluţionarea unui caz încă nerezolvat privind un dublu atentat comis împotriva comunităţii israeliene în 1982.

La 23 decembrie 1982, la consulatul israelian din Sydney s-a produs o explozie, urmată patru ore mai târziu de un atac cu maşină-capcană în subsolul clubului Hakoah, centru social al comunităţii evreieşti din cartierul Bondi.

Poliţia a calificat aceste atentate, care s-au soldat cu mai mulţi răniţi, „primul caz nesoluţionat de terorism” în Australia şi act de „terorism internaţional motivat de naţionalismul palestinian”.

În 1983, un bărbat a fost inculpat pentru scurt timp în legătură cu aceste atentate, însă dosarul a fost clasat înainte de începerea procesului.

  

Mark Walton, care conduce serviciul antiterorist al poliţiei din Noul Wales de Sud, a anunţat că recompensa va fi plătită în bani lichizi, în schimbul oricărei informaţii ce ar putea duce la condamnări penale.

El a precizat că poliţia este încă în căutarea a trei persoane – doi bărbaţi şi o femeie – care, potrivit poliţiei, ar deţine informaţii cruciale.

„Recompensele sunt un instrument important în numeroase strategii de anchetă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Primele reacții după ce Coreea de Nord a testat cea mai mare rachetă balistică intercontinentală: ”Se dorește răsturnarea ordinii de securitate postbelică în Asia” (GALERIE FOTO)

Redacția

America REFUZĂ să mai acorde ajutor militar. După Ucraina, încă un stat pierde sprijinul Casei Albe

Redacția

Fondatorul uneia dintre cele mai mari bănci din Rusia, Oleg Tinkov, critică regimul lui Vladimir Putin: Mi-am dat seama că Rusia, ca țară, nu mai există

Redacția
Încarcă...