RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Recomandări pentru prevenirea incendiilor în sezonul rece

În sezonul rece, o mare parte a incendiilor se produc la gospodăriile oamenilor, dar și la apartamente şi au la origine, de cele mai multe ori, neglijenţa umană. Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează adesea cu tragedii: pierderi de vieţi omeneşti, răniri grave şi distrugeri importante de bunuri materiale, afectând în special persoanele în vârstă sau singure. Ponderea incendiilor din iarna trecută la Pașcani  a fost în proporție de 60% datorită coșurilor de fum neprotejate corespunzător și deasemenea materialele combustibile depozitate în apropierea sobelor.

 

 „Având în vedere că urmează sezonul rece facem câteva recomandări pentru cetățeni. Cei care locuiesc la casă și utilizează drept combustibil de încălzire lemnul să-și verifice coșurile de fum pentru că sigur în perioada aceasta au apărut fisuri, depozitarea lemnelor să se facă în condiții de siguranță la distanțe de cel puțin 3 metri de anexele gospodărești. Verificarea sobelor care funcționează cu gaz trebuie făcute de specialiști, pentru locuitorii care utilizează centrale termice verificarea să fie făcută periodic de specialiști”, a declarat colonel Sandu Vornicu,comandant ISU Pașcani.   

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

România, în topul european cu cea mai vertiginoasă scădere a populaţiei

Redacția

Povestea impresionantă a elevei care a luat un 10 la Evaluarea Națională, deși a pierdut doi ani de școală din cauza unei boli grave

Redacția

A condus atât de beat încât s-a oprit într-un copac

Răzvan Grecu
Încarcă...