RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Războiul din Ucraina, ambițiile economice ale Chinei și Coridorul Mijlociu: „Drumul Mătăsii, reinventat la Beijing”

În acest an, se estimează că 150.000 de tone de marfă vor fi expediate din centrul Chinei, punctul terminus estic al vechiului Drum al Mătăsii, prin Asia Centrală și peste Marea Caspică, până în Caucazul de Sud. Cunoscută sub numele de Ruta Comercială Internațională Trans-Caspică sau Coridorul Mijlociu (The Middle Corridor), această rută este percepută ca o alternativă la opțiunile maritime populare. În contextul războiului din Ucraina și al interesului crescând din partea Beijingului, se preconizează că această rută este pregătită, acum, pentru o nouă perioadă de glorie.

În anul 1991, Uniunea Sovietică s-a prăbușit, ceea ce a permis Asiei Centrale și Caucazului de Sud să preia din nou roluri de intermediar în comerțul Est-Vest, amintește cercetătorul Shujaat Ahmadzada.

  • Shujaat Ahmadzada se concentrează pe analiza conflictelor și politicilor externe și de securitate ale țărilor din Caucazul de Sud.
  • A urmat și absolvit un curs în analiză și mediere a conflictelor la Universitatea din San Diego, în 2023.
  • Deține un master în Studiile Europei Centrale și de Est, Ruse și Eurasiatice, de la Universitatea din Glasgow (Marea Britanie) și o licență în Relații Internaționale, de la Academia Administrației Publice din Azerbaijan.

În anul 2013,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Spania prelungește reducerile de taxe la energie până în mai 2022

Redacția

Un cunoscut lanț de hypermarketuri din Londra, avertisment pentru românii “hoți din magazine”

Redacția

Drama prin care trec „copiii războiului”. Moscova, politică SCANDALOASĂ: „Cel puțin 19.546 de copii ucraineni au fost strămutați și rusificați”

Redacția
Încarcă...