RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Scholz, Macron și Tusk reafirmă sprijinul pentru UCRAINA /Cancelarul german anunță achiziții de armament de pe piața globală

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, președintele Franței, Emmanuel Macron, și premierul polonez, Donald Tusk, au dat asigurări vineri, cu ocazia reuniunii de la Berlin, că vor continua sprijinul pentru Ucraina cât timp va fi necesar, în eforturile de respingere a invaziei ruse, anunțând decizia de achiziționare a armamentului de pe piața internațională și semnalând că vor evitarea escaladării conflictului militar cu Rusia.

”Mă bucur că suntem împreună astăzi, în Formatul Weimar, pentru prima dată cu Donald Tusk. Franța, Germania, Polonia, cele trei state din Grupul Weimar, inima Europei, demonstrează acum determinare. Iar determinarea este importantă. Cele trei state se numără printre principalii susținători ai Ucrainei în lupta contra Rusiei imperialiste și agresive, oferind sprijin politic, militar și financiar. Suntem în mod apropiat și inseparabil alături de Ucraina. Am semnalat de la început acest lucru și rămâne valabil cât timp va fi necesar”, a afirmat Olaf Scholz, cu ocazia reuniunii de la Berlin.

Cancelarul Germaniei a insistat că sprijinul militar acordat Ucrainei nu înseamnă că Uniunea Europeană și NATO sunt în război cu Rusia.

”Este clar că susținem Ucraina, este clar și că noi nu suntem în război cu Rusia. Obiectivul nostru comun este și rămâne să ne asigurăm că Ucraina se poate apăra eficient de agresiunea rusă.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ungaria protestează vehement în urma acordul convenit de statele UE privind reducerea consumului de gaze: „O propunere dăunătoare care ignoră complet interesele naţionale”

Redacția

O jurnalistă cunoscută în Rusia a fost găsită moartă în apartamentul pe care îl închiria la Moscova

Redacția

Tragedie horror provocată de o ASTROLOAGĂ înspăimântată de eclipsă. Și-a înjunghiat iubitul în inimă și apoi și-a aruncat copiii din mașină în mers

Redacția
Încarcă...