RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Rata somajului la nivelul județului Iași este în scădere

La sfârşitul lunii martie 2017 rata şomajului înregistrat în judeţul Iaşi a fost de 4,64%, în scădere față de luna februarie cu 0,06 puncte procentuale. Astfel, numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) a ajuns la 13.501 iar numărul beneficiarilor de indemnizație de șomaj a fost de 1.212 persoane.

 

În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri a continuat să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 4.255 persoane, urmată de grupa peste 55  de ani (2.750 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (538 de persoane).

  

Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (91,28%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 6,17% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 2,55%.

În cursul lunii martie 2017, funcţionarii AJOFM Iaşi au acordat asistenţă profesională finalizată cu încheierea de contracte individuale de muncă pentru 1.297 de persoane.

Related posts

Tramvai modernizat de Electroputere VFU Pașcani, prezentat astăzi în Timișoara, de Ziua Transportului Public

Oana Cordoneanu

CJPC Iaşi a controlat 10 magazine Lidl din judeţ şi a aplicat amenzi de 77.000 de lei

Redacția

Vladimir Outlet&Home Decor – Ce găseşti la cel mai nou outlet din Paşcani?! (P)

Ema Roman
Încarcă...