RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Raportul privind ocuparea domeniului public: Pintilie susține că este în legalitate și că instanța va dovedi că amenzile primite au fost abuzive!

Principalul contracandidat al primarului Dumitru Pantazi la Primăria municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a răspuns astăzi într-o conferință de presă la întrebările adresate de jurnaliști pe tema raportului Poliției Locale privind ocuparea domeniului public fără forme legale .

Liberalul susține că societatea sa este în legalitate, suprafețele de teren ocupate fiind în evidența Consiliului Local încă din anul 2013, atunci când legislativul a dispus ca persoanele juridice și fizice să plătească pentru ocuparea terenurilor municipalității sume retroactive.

„Am recunoscut, inițial în 2010, am ocupat domeniul public fără documente legale. Am avut cereri de închiriere, dar nu mi s-a răspuns la ele. Apoi aceste situații s-au lămurit, în sensul că Primăria și Consiliul Local au luat act și mi s-au impus decizii de plată. Primăria mi le-a transmis, eu le-am primit și le-am achitat.  În anii următori Primăria a continuat să-mi trimită decizii de plată, pe care eu le-am achitat și în consecință am venit în fața dumneavoastră cu certificat fiscal de la Finanțele locale, prin care am arătat că nu am datorii la Primărie” , a explicat Marius Pintilie.

Întrebat dacă consideră că societatea sa ocupă terenul legal, Marius Pintilie a răspuns afirmativ și a atras atenția că amenzile primite sunt contestate în instanță, iar în opinia sa acestea ar fi fost emise nelegal.

Advertisements
Advertisements
  

Din punctul meu de vedere sunt în legalitate cu toate spațiile pe care societatea mea le ocupă în municipiu. Sancțiunile au fost contestate în instanță, acestea au fost emise nelegal. Eu consider că ocup în momentul de față 20 de metri pătrați la o magazie cu știință și cu acordul Consiliului Local.  Primesc decizii de impunere de la Primărie, pe care le achit și am zero datorii la bugetul local”,  a mai spus Pintilie.

Reamintim că în acest raport, apare societatea consilierului liberal, Lorimer SRL, care ar ocupa fără forme legale câțiva zeci de metri pătrați din domeniului public.  Subiectul datează  încă din anul 2010, iar acum a revenit în actualitate după ce polițiștii locali au fost solicitați de secretarul UATM Pașcani să verifice din nou situația din teren.

Related posts

Primul metru de autostradă din Moldova a devenit un important obiectiv turistic al Bucovine

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi vrea să-şi repare greşelile: reface parcul din zona blocului T1, pe care l-a desfiinţat în 2013

Ema Roman

Campanie de împădurire în comunele din zona Pașcaniului

Teona Gherasim
Încarcă...