NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

EcoServ S.R.L. în loc de Eco Salubritate! Un raport ANRSC, dosit de Primărie, ce prevede amenzi, folosit ca argument!

Discuții aprinse astăzi, pe marginea proiectului privind schimbarea formei juridice a societății Eco Salubritate S.A. în EcoServ S.R.L. Proiectul a fost votat în forma prezentată de șeful executivului local, fără a se ține cont de situația financiară a societății, dar cu presiuni din partea administratorului Gică Zanet.

Totul a pornit de la intervenția consilierului Claudiu Bodoașcă care  a atras atenția asupra unor probleme necunoscute. El a fost de părere că înainte de discutarea acestui subiect aleșii locali ar fi trebuit să primească o radiografie economico-financiară.

Acolo avem un Consiliu de Administrație, format din cinci membri. Aceștia au un contract de mandat. Cred că mai întâi trebuie să analizăm situația financiară, să vedem unde se situează societatea, mai ales că a rămas fără principalul domeniu de activitate. Conturile societății, din ce am văzut în presă, sunt blocate. De asemenea, un raport de activitate al administratorilor, pentru a vedea cum și-au făcut treaba. Mai apoi să discutăm dacă aceștia mai rămân sau nu în funcție, poate trebuie să numim alte persoane„, a spus consilierul Claudiu Bodoașcă (PNL).  

Vasile Haldan (PSD), consilierul care ieri susținea că societatea ar trebui să aibă trei membri în Consiliul de Administație, astăzi a prezentat o nouă variantă.

M-am documentat între timp și am aflat că sunt foarte multe formalități până la transformarea societății. Îmi mențin ceea ce am afirmat, poate chiar ar trebui să vorbim de un singur administrator, dar organigrama societății, domeniul de activitate îl vom stabili într-o ședință viitoare”, a spus consilierul PSD Haldan.

Directorul de la Eco Salubritate a admis că societatea are conturile blocate, dar a dat vina și pe modul de încasare a banilor din taxa de salubrizare. Plătit cu mii de lei să managerieze societatea, alături de Consiliul de Administrație, Leonard Ursu a anunțat că așteaptă din partea consilierilor soluții pentru viitorul societății.    

Administratorul public Gică Zanet a anunțat că dacă nu se aprobă acest demers până la 31 ianuarie 2020, Primăria riscă o sancțiune cuprinsă între 30.000 și 50.000 lei, conform unui raport de control încheiat de Autoritatea Națională de Reglementare a Serviciilor Comunitare, de care nici un ales local nu a avut cunoștiință până astăzi. Potrivit acestui raport, activitatea de măturat stradal nu ar fi fost delegată conform legii către operatorul Eco Salubritate.    

Votul pe marginea acestui proiect a fost dat de consilierii PSD și cel din PMP.

Advertisements
Loading...

Related posts

Salarii nesimțite la ApaVital: Vezi sumele amețitoare pe care le câștigă Toma și Doruș!

Redacția

Interconectarea a fost amânată. Apa nu va mai fi sistată astăzi

Teona Gherasim

Județul Iași intră sub avertizare de cod galben de intemperii

Oana Cordoneanu
Încarcă...