NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ministrul Economiei: Elevii și profesorii care merg la școală în luna iunie vor avea asigurate măști

Elevii și profesorii care merg la școală în luna iunie, pentru pregătirea examenelor la clasele a VIII-a și XII-a, vor avea asigurate măști, a anunțat Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Digi24. De asemenea, el spune că persoanele vulnerabile și fără posibilități materiale vor primi măști gratis, în vreme ce salariaților ar trebui să le fie asigurate de angajator, ca echipament de protecție.

“Ministerul Educației va asigura stoc de măști pentru elevii și profesorii care vor merge la școală în luna iunie“, a declarat miercuri Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Digi24.

El a mai adăugat că persoanele aflate în categoriile vulnerabile la coronavirus, fără posibilități materiale, vor primi măști gratis.

“Ministerul Muncii pregătește un act normativ prin care să se asigure gratuit măști pentru persoanele vulnerabile, fără posibilități materiale – 30 de măști pe lună“, a mai spus ministrul Economiei.

În privința măștilor care trebuie purtate în spații închise, la locul de muncă, Virgil Popescu a declarat că acestea ar trebui asigurate de angajator, ca echipament de protecție.

“Cred că este responsabilitatea companiilor să asigure măști pentru angajați, este echipament de protecție“, consideră ministrul Economiei.

În privința stocurilor de măști, ministrul a arătat că în țară există 23 de producători de măști, dar nu toți lucrează încă la capacitate maximă. El spune că fabricile din România au posibilitatea să producă 20 de milioane de măști în luna mai, iar restul să fie asigurat din importuri. Peste două-trei luni, după ce fabricile își vor instala toată tehnologia necesară, producția internă se va stabiliza, a mai precizat Virgil Popescu.

DIGI24

Advertisements

Related posts

Gheorghe Vlasie de la ApaVital ar trebuie să fie concediat pentru că nu mai transmite încredere! Opoziția cere acest lucru!

Răzvan Grecu

Comisia de Urbanism în ședință de urgență: Aleșii cer ApaVital să stopeze interconectarea conductei Pașcaniului cu cea a Iașiului! (DOC) (VIDEO)

Răzvan Grecu

Strada Sportului din municipiu, închisă pentru asfaltare

Ema Roman
Încarcă...