RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Raport: Ucraina a provocat atacurile asupra bazelor militare ruse din Crimeea /Kievul: O contraofensivă ucraineană ar putea începe în curând

Ucraina s-a aflat în spatele a cel puțin trei evenimente recente însoțite de explozii în peninsula Crimeea. Potrivit unui raport al guvernului ucrainean, este vorba despre distrugerile de la baza aeriană Saki, de deflagrația care a spulberat un depozit de muniții în Maiskoe și de incidentul de la aerodromul militar Gvardeiskoe.

Raportul, care a fost distribuit pe plan intern și transmis CNN la adăpostul anonimatului de către un oficial de la Kiev, ​descrie evenimentele de la baza aeriană Saki din Crimeea „drept o pierdere grea și unică” pentru infrastructura militară rusă, în timp ce atacurile ulterioare au făcut dovada capacității militare a Ucrainei de a lovi Crimeea „în mod sistematic”.

Baza aeriană Saki fost zguduită de explozii pe 9 august. În urma bombardamentelor, șapre șapte și zece avioane de război rusești au fost distruse și cel puțin o persoană a murit.

Ucraina nu a revendicat oficial responsabilitatea pentru acest atac.

  

Un alt set de explozii a fost raportat marți în Crimeea, de data aceasta la un depozit de muniții din Maiskoe și la baza aeriană din Gvardeiskoe.

Kievul sugerează că o contraofensivă ucraineană ar putea începe în curând

Serviciul militar de informații al Ucrainei a indicat că mult așteptata și mediatizata contraofensivă pentru recuperarea teritoriilor pierdute în fața Rusiei ar putea începe în curând.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Joe Biden condamnă dur terorismul comis împotriva Israelului / ”Reacția noastră va fi rapidă, decisivă și covârșitoare”

Redacția

LIVE | Război în Ucraina, ziua 138: 15 oameni au murit, în urma unui atac rusesc cu rachete asupra unui bloc de apartamente din estul Ucrainei / Zelenski spune că „pedeapsa este inevitabilă pentru fiecare ucigaș rus” / Locuitorilor din Herson și Zaporizhzhia li se cere să evacueze zona

Redacția

POLITICO: „Trebuie tratată cauza crizei de la Marea Roșie, RĂZBOIUL din Gaza, nu simptomele” / UE, în fața unei provocări majore

Redacția
Încarcă...