RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Raluca Turcan, despre comasarea instituțiilor de cultură: „Am obținut ca termen 1 ianuarie 2025”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat sâmbătă că termenul de finalizare a comasării unor instituţii de cultură este 1 ianuarie 2025.

Raluc Turcan FOTO arhivă Adevărul

Raluc Turcan FOTO arhivă Adevărul

„Am obţinut ca termen 1 ianuarie 2025, pentru că din perspectiva instituţiilor de cultură mi s-ar părea o crimă să intru cu un şablon pe care îl pun autorităţile locale în domeniul Culturii. Vorbesc acum doar de domeniul instituţiilor din cultură. Aceste comasări să le facem până la 1 ianuarie 2025. (…) Dacă este să punem întrebarea ce economii se pot face cu aceste comasări, răspunsul este ‘nişte economii ridicole’. Preocuparea mea este ca, dacă ajung să facem comasări în domeniul cultural, acestea să apropie instituţiile culturale de public şi să crească accesul la cultură”, a declarat Raluca Turcan, într-o emisiune la Digi24.

Advertisements
  

Ea a susţinut că, dat fiind că există instituţii de cultură în subordinea Ministerului Culturii şi alte sute în subordinea autorităţilor locale, „cine îşi imaginează că poţi să comasezi astfel încât să nu ataci şi să destructurezi cultura naţională până la 1 ianuarie 2024 bate câmpii”. „Să fie foarte limpede. Cine îşi poate imagina că sute de biblioteci sau teatre pot fi rearanjate în sistemul cultural românesc mai aproape de oameni în trei luni de zile?”,

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rareș Bogdan vrea închiderea conturilor din bănci austriece de către companiile de stat

Redacția

S-au vândut peste jumătate din biletele disponibile pentru Festivalul de Teatru de la Sibiu. Directorul Constantin Chiriac: „Bateți-vă să luați un loc”

Redacția

(VIDEO) Pagube provocate de furtuni în județul Neamț

Redacția
Încarcă...