NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

RAGCL și PSA au câte doi directori: cine va rămâne?

Situație dificilă pentru bugetele a doua societăți din subordinea Consiliului Local. Deși au mari probleme financiare, acestea s-au trezit cu două rânduri de directori. Este vorba despre RAGCL Pașcani și Prest Serv Apa, acolo unde au fost organizate, de curând, concursuri pentru ocuparea funcțiilor de director.

 

Problema nu este neapărat legalitatea concursurilor, ci faptul că foștilor directori nu le-au fost reziliate contractele prin care ocupau aceste poziții. Cu alte cuvinte, Consiliile de Administrație au organizat concursuri pentru a angaja directori, fără a vacanta mai întâi această funcție.

Astfel, RAGCL se vede nevoită să plătească salariul noului director Gelu Nedelcu, dar și al fostului director Georgeta Huțanu, care momentan se află în concediu de odihnă.

„Eu am un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Acum sunt în concediu, iar când am să mă întorc se va lămuri problema. Deocamdată nu comentez mai multe,” a explicat directorul Georgeta Huțanu.

De partea cealaltă, președintele Consiliului de Administrația, Dorina Sofian, susține că Georgeta Huțanu nu are niciun contract, nici de muncă, nici de mandat, și că ocupă funcția doar printr-o dispoziție de primar.

„Doamna Huțanu nu are contract de muncă și nici de mandat. Dacă are, să-l arate. Ea a ocupat această funcție în baza unei decizii emise de fostul primar Grigore Crăciunescu.  Își stabilea singură salariul din postura de președinte de CA, dar și de director”, ne-a declarat Sofian.

O situație asemănătoare, dar nu așa de costisitoare, este și la Prest Serv Apa. Acolo, în urma unui concurs organizat de Consiliul de Administrație, pentru ocuparea funcției de director a fost declarat câștigător Aristotel Katzighera. Și aici postul de director nu a fost vacantat, iar acum este ocupat de Ioan Prisecaru, ceea ce face imposibilă numirea în funcție a noului director.

Din sursele noastre situația este una fără ieșire, membrii Consiliului de Administrație sperând ca Prisecaru să iasă la pensie, astfel încât să nu existe probleme juridice, cum ar putea apărea la RAGCL, și să fie nevoiți să plătească doi directori.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

ApaVital a majorat din nou prețul la apă

Redacția

Firma primarului a câștigat procesul cu Primăria! Judecătorii au decis respingerea recuperării datoriei de 2,7 milioane lei din cauza prescripției!

Răzvan Grecu

Fără apă potabilă timp de șase ore la blocurile din Zona Deal

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site