NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Asfaltul turnat pe strada Gâștești cedează în unele porțiuni. Oamenii sunt supărați, Primăria îi liniștește

Asfaltul turnat pe strada Gâștești în plină campanie electorală este de proastă calitate. Pe porțiuni mari din drum  s-a dezagregat. Specialiștii spun că acest lucru se datorează faptului că în compoziție asfaltul are insuficient bitum.

 

  

Situația a fost semnalată reporterilor Actualitatea Tv de niște cetățeni din localitate, supărați pe faptul că administrația locală îi dezamăgește, după ce ani de zile au înghițit praful. Ei cred că Primăria a aruncat banii pe geam, cu această investiție.

Nici nu avem cuvinte să explicăm ce se întâmplă. Ia uitați-vă, e corect așa?„, susține unul din oameni.”Păcat de banii investiți„, mai spune o femeie.

Firma care a câștigat licitația, a turnat covorul asfaltic în perioada campaniei electorale. Au lucrat și noaptea după cum au susținut unii oameni, dar după o vreme asfatul a început să se desfacă.

„Așa este când aparții de Pașcani. Să vedeți asfalt la Valea Seacă, la Topile. Aici putem spune că este oraș?„, spune un alt localnic.

Șoferii ne îndeamnă să filmăm toată strada și să o arătăm autorităților.”Filmați tot drumul. E bătaie de joc. Lucrare de mântuială„, susține un alt om.    

Acestea nu sunt singurele probleme. Gardul unui localnic a avut de suferit după ce și-a dat acceptul pentru a consolida marginea drumului, iar un podeț trebuie mutat pentru ca apa care se va scurge prin șanțurile betonate să nu ajungă în stradă.  

Din ceea ce spun oamenii, reprezentanții firmei ar fi abandonat lucrarea pe motiv că nu au primit banii. Iulian Perțu din cadrul Compartimentului Tehnic-Investiții din Primăria Pașcani a susținut că toate problemele care vor apărea în cazul acestui drum vor fi refăcute de constructor.

La momentul de față s-a turnat primul strat de legătură, iar lucrările sunt întrerupte. În funcție de vreme vor continua lucrările la șanțuri și bănuiesc că al doilea strat de asfalt o să se toarne în primăvară. În locurile unde agregatul nu s-a legat, firma va interveni pentru a reface porțiunile. Nu se va trece la următoarea etapă până nu se rezolvă problema. Porțiunile respective se vor curăța, după care se va turna din nou material. La stratul de legătură nu este nici o problemă, la cel de uzură ar fi dacă apar situații de genul acesta„, ne-a declarat Iulian Perțu.

Investiția se ridică la 1,2 milioane lei, banii fiind asigurați din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Afaceriști blocați cu tupeu sau din nepricepere! Proiecte de vânzare a unor terenuri semnate pe genunchi de primar

Marius Parteni

Groapa de gunoi de la Ţuţora riscă să fie închisă!

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Gării

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site