RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Raed Arafat: ”În vara târzie din acest an vom începe să vedem un debut de normalizare a vieții noastre”

Raed Arafat a afirmat că viețile noastre vor cunoaște un început de normalizare în vara târzie a acestui an, ”către toamnă”, în condițiile în care nu apare vreo tulpină a coronavirusului care să nu răspundă la vaccin.

  • Raed Arafat spune că normalizarea vieții ar putea începe în România spre toamnă.
  • Raed Arafat a precizat că România se află printre țările cu rezultate foarte bune la campania de vaccinare, în ciuda tututor criticilor.

„Dacă mergem bine cu vaccinarea, cred că în vara acestui an, către toamnă, o să începem să vedem o începere a normalizării vieții noastre. În speranța că nu apare o tulpină care nu răspunde la vaccin”, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Raed Arafat a subliniat că scăderea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus se datorează ”măsurilor serioase” luate din timp, și a făcut referire la purtarea măștilor de protecție, respectiv la limitarea contactelor la locurile de muncă.

”Astea toate luate din timp și păstrate au dus la acest lucru. Dar această stabilitate rămâne fragilă și dacă nu respectăm regulile, poate crește (rata de infectare – n.r.). E bine să păstrăm măsurile concomitent cu vaccinarea”, a spus Raed Arafat.

  

România, printre țările cu rezultate bune la vaccinare

Despre vaccinare, Raed Arafat spune că, deși există critici, România este printre țările cu rezultate foarte bune: are peste jumătate de milion de oameni vaccinați, reprezentând 2% din populație.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru joi, 4 februarie 2021, că au fost înregistrate 2.668 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, din 25.234 teste RT-PCR și 7.267 teste rapide antigenice.

Până la data de 4 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 738.152 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 684.095 de pacienți au fost declarați vindecați.

observatornews.ro

Related posts

Criză de medici în spitalele ieşene. Unităţile mari au numai două treimi din posturi ocupate

Redacția

Rafila: Nu putem obliga oamenii să poarte mască, dar o recomandăm. O eventuală impunere nu va avea rezultatele așteptate

Redacția

Se face dreptate la Colegiul Medicilor?„Rata de succes“ a plângerilor din spitale: 6%

Redacția
Încarcă...