NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cine nu merge timp de 3 ani la medicul de familie va fi sancționat

Românii care nu merg, timp de trei ani, să fie consultaţi de medicul de familie ar putea fi sancţionaţi. Ministerul Sănătăţii pregăteşte o astfel de măsură, iar sancţiunile vor fi aspre, avertizează ministrul Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a declarat că instituţia pe care o conduce are în vedere o măsură pentru toţi românii care nu se duc să se consulte la medicul de familie.

“Asta nu este reglată încă, dar avem în intenţie în momentul de faţă, şi e prima oară când o spun, ne gândim că persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu îşi fac un set de analize complet, să introducem sancţiuni. Ştiu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de faţă, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult în sensul prevenţiei, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl găseşti, în sensul că, până la urmă, cheltuirea banului, pentru că eu depistez în momentul de faţă mare parte din afecţiunile oncologice numai în stadii foarte avansate. Ceea ce e foarte greu de tratat, un cancer în stadiul 4 sau …”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unui interviu televizat.

Ministrul Sănătăţii spune că astfel de măsuri i-ar putea face pe români să meargă mult mai des la medic, iar bolile cronice să fie depistate într-un stadiu incipient. Bănicioiu a evitat să spună exact despre ce fel de sancţiuni este vorba, însă a dat asigurări că acestea vor fi “destul de dure”.

“Nu vreau încă să pronunţ sancţiunile, vor fi sancţiuni destul de dure, dar nu trebuie să ne gândim domne’ dacă nu se prezintă. Nu. Toată lumea trebuie să ştie că trebuie să mergi minim o dată la 3 ani, că să-ţi faci o investigaţie completă: analize plus consult la medicul de familie”, a spus Nicolae Bănicioiu.

sursa oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Spitalul Paşcani şi IRO, ideale. Celelalte spitale ieşene ar trebui închise dacă s-ar aplica legea la sânge

Redacția

Siropul de păpădie, un medicament natural considerat o comoară

Redacția

Un medic ieşean avertizează: “Răcirea bruscă măreşte riscul de infarct!”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site