RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Putin “dansează” singur: De ce țarul rus a pleacat cu mâinile goale de la summitul de la Samarkand

Săptămâna dificilă a lui Vladimir Putin a fost încheiată de cuvintele președintelui american Joe Biden, care l-a avertizat împotriva folosirii armelor chimice sau nucleare pe frontul ucrainean: “Nu o face, nu o face. Dacă ai face-o, fața războiului s-ar schimba”, a spus Biden într-un interviu la CBS, ca și cum i s-ar fi adresat direct. Președintele SUA nu a intrat în detalii despre care ar putea fi răspunsul SUA în cazul în care va apărea evenimentul nuclear, dar a asigurat: Vor fi consecințe”. scrie La Stampa, citat de Rador.

Vladimir PutinFoto: captura tv

Întrucât Pentagonul nu a identificat încă elemente care să sugereze o evoluție nucleară a conflictului – cel mult ipoteza vehiculată în cercurile militare este aceea a unei posibile utilizări a tacticii atomice cu rază scurtă de acțiune -, cuvintele lui Biden arată de fapt înspre câmpul de luptă.

  

Încă din iunie, odată cu decizia de a trimite sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate la Kiev și de a consolida instruirea privind utilizarea noilor instrumente, axa luptei s-a schimbat definitiv în favoarea părții ucrainene.

Și acest lucru a avut un efect de domino asupra situației de izolare politică a Rusiei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Puțin peste 900 de români s-au vaccinat anti-COVID în cea de a doua zi a anului

Redacția

VIDEO Armand Duplantis, de neoprit – Suedezul a stabilit un nou record mondial la săritura cu prăjina

Redacția

România, pas timid în recunoașterea casătoriilor între persoanele de același sex

Redacția
Încarcă...