RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD a dispus interzicerea accesului cetățenilor la ședința de Consiliu Local. Polițiștii locali puși să păzească intrările!

Update 10.20: Consilierul Marius Pintilie a solicitat să fie lăsați să mai intre cetățeni în sală deoarece locuri sunt. În replică viceprimarul Vasile Axinte i-a transmis că prezența în număr mare a cetățenilor în sală va transforma ședința în circ.

UPDATE 9.50: La presiunea presei, primarul Dumitru Pantazi a acceptat în sala de ședințe 4 cetățeni.

Știrea inițială: Comunismul s-a întors la Pașcani. Partidul Social Democrat a luat decizia ca cetățenii care doresc să participe la ședința de Consiliu Local ce are loc astăzi să nu fie primiți în sala de ședințe. 

  

 

Toate acestea, în condițiile în care legea prevede că ședințele de Consiliu Local au un caracter public, iar publicul interesat poate participa în limita locurilor disponibile.

Din câte se pare decizia este susținută și de primarul Dumitru Pantazi care i-a comunicat lui Ion Moțatu că interzicerea cetățenilor în sala de ședințe a fost dispusă de colegul său de partid, Ioan Irina, care este președintele de ședință.

Secretarul Consiliului Local, Irina Jitaru, a declarat că măsura contravine legislației și că cetățenii pot participa la ședință în limita locurilor disponibile.

Polițiștii locali au declarat că au dispoziție de la șeful lor să nu lase cetățenii în sala de ședințe, hotărârea fiind luată de președintele de ședință.

În schimb, ședul Poliției Locale spune că dispoziția de a interzice accesul cetățenilor a fost dată verbal de către primarul Dumitru Pantazi și că, cel mai probabil, decizia de primire a acestora se va lua la începutul ședinței.

 

Vom reveni cu amănunte!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Scandal pe gunoaiele judeţului

Redacția

Primarul Pașcaniului plin de ironii față de opoziție, la prima apariție într-o ședință online!

Marius Parteni

Ședință de CL pentru înființarea comisiei de organizare a Zilelor Municipiului și aprobarea unor acte adiționale

Marius Parteni
Încarcă...