RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiect european în etapa de finalizare la Heleșteni

O investiție de aproximativ 850.000 euro urmează să fie finalizată în perioada următoare în comuna Heleșteni. Este vorba despre un proiect de modernizare a unor drumuri de exploatație agricolă, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, măsura 125 A2.

 

”Stadiul lucrărilor pentru proiectul european <Drumuri de Exploatații Măsura 125> este destul de avansat, ar fi putut fi și mai avansat, dar am întârziat puțin datorită podului care trece peste pârâul Țigăncilor”, ne-a declarat  Constantin Hîra, primarul comunei Heleșteni.

  

Prin acest proiect se modernizează o lungime de 3,2 km de drumuri, prin turnarea de covor asfaltic. Cea mai complexă parte a acestei investiții o reprezintă podul peste pârâul “Țigăncilor”, cum este cunoscută zona pentru localnici. Acesta a trebuit să fie reconstruit din temelii.

“Proiectul are trei componente, respectiv două drumuri care face legătura între satul Heleșteni și satul Movileni, și a treia componentă este podul din satul Hărmăneasa, extravilan. Lungimea totală a drumurilor este de 3,2 km”, a adăugat edilul.

Primăria Heleșteni are depuse și alte proiecte pentru care speră să obțină finanțare. 

Related posts

Târgu Frumos se pregătește pentru Sărbătorile Pascale

Oana Cordoneanu

Furnizarea apei a fost reluată la cele opt scări de bloc din Târgu Frumos. Au fost discutate modalitățile de recuperare a datoriilor

Oana Cordoneanu

Dezinsecție aeriană și terestră, în perioada 21-23 iunie, la Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...