RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prognoza meteo: Ploile şi frigul pun stăpânire pe România

Vremea se răceşte în următoarele zile, iar din 21 octombrie ploile vor pune stăpînire pe România. Un val de aer rece va pătrunde în ţara noastră, la sfârşitul săptămânii, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, când vremea se schimbă radical.



Specialiştii anunţă două săptămâni diferite, atât din punct de vedere climatologic, cât şi al precipitaţiilor, cu valori termice maxime de 23 – 24 grade Celsius, în primul interval, respectiv mai scăzute şi cu până la 10 grade în unele regiuni, în cel de-al doilea, reiese din prognoza de specialitate pentru intervalul 15 – 28 octombrie. Începând din 21 octombrie, se vor semnala ploi.

În Moldova, în primele trei zile, vremea va fi caldă, apoi va intra într-un proces de răcire ce va dura până pe data de 23 octombrie. Ulterior, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ. În medie pe regiune, în perioada 15 – 17 octombrie, vor fi temperaturi maxime de 23 – 24 de grade, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, acestea vor scădea până la 13 – 14 grade. Temperaturile minime vor fi, în general, în creştere pe parcursul primei săptămâni când vor avea valorii medii cuprinse între 6 şi 9 grade, dar vor scădea apoi spre 4 – 5 grade, în medie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23 – 28 octombrie.

continuare pe www.adevarul.ro

  

Related posts

 Lucrări pe șantierul autostrăzii A7, Bacău – Pașcani

Redacția

Românii îşi vor putea schimba furnizorul de energie electrică și gaze mai ușor, în doar 24 de ore

Redacția

PROTESTE: Sunt 598 de locomotive defecte. “Practic, nu mai avem cu ce circula”

Redacția
Încarcă...