NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Profesorii cu note sub 5 la titularizare pot participa la suplinire

Profesorii care au luat note sub 5 la titularizare și cei care au părăsit examenul astă vară pot intra în sistemul de educație pentru alte concursuri, precum suplinirea sau ocuparea unui post direct la școala dacă există vreun post vacant. Astfel, măsura potrivit căreia cei care au primit note sub 5 nu pot fi suplinitori, anunțată de Ministerul Educției în urmă cu o lună, nu mai este valabilă.

 

Oficialii de la Ministerul Educației au trimis o notă, zilele trecute, către inspectoratele școlare, prin care arată că oricine poate participa la concurs în condițiile în care sunt îndeplinite condițiile cerute de metodologie.

”N-ai voie să îngrădești dreptul unei persoane de a participa la un alt concurs. E dreptul fiecăruia de a participa la orice concurs dorește. Participarea la un concurs poate fi îngrădită de o instanță”, a declarat Florian Lixandru, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, cel care a aprobat nota trimisă în teritoriu.

Cei care au luat note mici la titularizare nu sunt îngrădiți să participe nici la ocuparea locurilor rămase libere în urma suplinirii.

”Despre locurile rămase libere în urma suplinirii discutăm după 6 septembrie când vedem dacă mai rămân ore neocupate și nu sunt candidați. Că dacă vin la concursul de suplinire și mai rămân catedre se pot duce atunci să-i încadreze școala având un concurs dat. Eu nu pot îngrădi dreptul unei persoane de a participa la un concurs, doar o instanță poate îngrădi acest drept.

hotnews.ro

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Elevii de la Colegiul “Mihail Sadoveanu” recuperează mâine orele neefectuate miercuri

Oana Cordoneanu

Astazi au inceput inscrierile pentru bacalaureat

Redacția

Cum își felicită liceele din Pașcani absolvenții

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site