NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Produsele traditionale din judet vor fi verificate

Incepand cu luna septembrie, inspectorii din cadrul Directiei pentru Agricultura a Judetului vor verifica toate societatile si intreprinderile individuale din Iasi care au produse traditionale.

Scopul acestor controale este eliminarea de pe piata a produselor atestate ca fiind traditionale, dar care nu se incadreaza in aceasta categorie. In jur de 34 de astfel de produse care exista in momentul de fata in judet vor fi verificate. Este vorba de produsele lactate, cele din carne si panificatie, dar si produse din legume si fructe conservate. Astfel, din toamna, vor primi atestarea doar cei care prepara aceste alimente manual, care nu vor contine aditivi, vor avea in compozitie doar ingrediente naturale, iar materia prima va proveni din zonele in care sunt facute. De exemplu, carnatii traditionali, care se fac din carnea de porc ramasa dupa fasonarea bucatilor de muschi, respecta o reteta veche, dar care nu contine E-uri sau nitriti, iar drept conservanti se folosesc doar sarea si zaharul.

„Se va face o reverificare a produselor traditionale atestate ca si produse traditionale, acolo unde este cazul, care n-au nicio legatura cu retetele de pe vremea bunicii. Vor fi controlate, acolo unde exista si situatii, pentru a se vedea daca sunt adaptate la cerintele Uniunii Europene. In Iasi nu au fost situatii in care produsele traditionale sa nu se incadreze in aceasta categorie”, a declarat Neculai Olariu, director al Directiei pentru Agricultura a judetului. 

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Primăria Pașcani reia acțiunea de distribuție a pubelelor pentru locuitorii de la case

Marius Parteni

Primăria și-a propus să facă curat în parcuri: aplică amenzi cetățenilor iresponsabili

Diana Marcu

Pășcănenii solicită ApaVital Iași contracte individuale. Iată modelul de cerere prezent la centrele de copiere din Pașcani!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site