NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Procurorii deschid dosar penal în urma dezvăluirilor despre pacienți cu COVID-19 sedați și legați de pat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu se va autosesiza în cazul dezvăluirilor făcute de un fost asistent medical din Spitalul Județean Sibiu, cu privire la nereguli identificate în secția ATI COVID. Potrivit acestuia, pacienții erau legați și sedați.

În acest caz va fi deschis un dosar penal de cercetare pentru omor, anunță prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, potrivit publicației Turnul Sfatului.

Un lucrător medical de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu acuză faptul că pacienții cu COVID ar fi legați de paturi, cu răni la mâini din cauza feșelor și sedați cu anestezice și sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita. 

Dezvăuirile au fost făcute sub protecția anonimatului, pentru publicația Turnul Sfatului.

Advertisements
  

Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă”, a declarat asistentul medical.

Advertisements

Una din cele mai grave probleme semnalate de cadrul medical este legată de procedura de intubare. Spune că se ajunge mult prea ușor la această procedură, chiar și atunci când în realitate nu este nevoie. Potrivit acestuia, se recurge la intubare pentru liniștea medicilor și asistentelor: un pacient intubat nu mai face gălăgie.

digi24

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ce nu-i reușește lui Isărescu, îi reușește Statisticii. Cum a coborât INS inflația din noiembrie de la 9% la 7,8%

Redacția

Dosarul Revoluției: Militarii români s-au luptat între ei cu un dușman inventat, “teroriștii”. Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri- rechizitoriu

Redacția

O chelneriţă a fost amendată cu 2.000 de lei. Femeia i-a dat voie unui client să stea în restaurant

Redacția
Încarcă...